Kezdd a telet tiszta lappal - Így tarts léböjtkúrát!

A hideg hónapokban minden lehetőséget meg kell ragadni arra, hogy megerősítsük az immunrendszerünket. Erre a legjobb megoldás, hogy rengeteg gyümölcsöt, illetve zöldséget viszünk be a szervezetünkbe. Még jobb, ha mindezek fogyasztását egy tisztító, méregtelenítő kúrával kötjük össze, így meggyorsítjuk a vitaminok és ásványi anyagok felszívódását.

Miért érdemes léböjtkúrát tartani?

A rendszertelen étkezés, a zsíros, fűszeres ételek fogyasztása, a rengeteg kávé, az alkohol és a dohányzás mind-mind nyomot hagynak a szervezetben, éppen ezért évente kétszer (tavasszal és ősszel) érdemes beiktatni egy 2-3 napos léböjtkúrát. A szilárd ételek megvonása miatt a szervezet az elraktározódott zsírkészletekből kezd dolgozni, a rengeteg folyadék, vitamin és rost pedig segít megszabadítani a beleket a felhalmozódott méreganyagoktól, így az egész testünk kívül-belül megtisztul, felfrissül.

Hogyan kell tartani a kúrát?

A böjt előtti napokban el lehet kezdeni a szervezet felkészítését, fokozatosan el kell hagyni a szénhidrátot, a húst, a nehéz ételeket, az alkoholt illetve a dohányzást, a kúrát megelőző napon pedig már csak párolt, vagy nyers zöldségeket, gyümölcsöket ajánlott fogyasztani. Fontos, hogy 2-3 napnál nem tarthat tovább a böjtölés, a szervezetnek ugyanis szüksége van azokra a tápanyagokra, melyekhez csak a szilárd ételek által jut hozzá. Ezeken a napokon jóval több folyadékot kell fogyasztani, mint általában, tehát kb. 3-4 litert, érezni fogjuk, mennyit kívánunk majd. Fontos megjegyezni, hogy ez nem tekinthető fogyókúrának – annak ellenére, hogy biztosan le fog csúszni rólunk néhány kiló, ez azonban nem lesz tartós, így akinek a fogyás a célja, kizárólag léböjtkúrával nem valószínű, hogy el fogja érni a várt hatást.

Fotó: eat-spin-run-repeat.com

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Sztárok
Ördög Nóra és férje, Nánási Pál Olaszországban romantikáztak. A gyönyörű és sikeres műsorvezető nemrég tért haza a külföldi nyaralásról, de máris munkába állt, és az Audi büszke nagyköveteként...
Sztárok
Meghan Markle állítólag olyan lekezelően bánt egyik alkalmazottjával, hogy az illető nem bírta tartani magát és zokogni kezdett a hercegné feléje áradó haragja miatt.