Mint azt az előbb említettük, az étkezés utáni kávéfogyasztás lelassítja a szervezet azon képességét, hogy felszívja az olyan alapvető ásványi anyagokat, mint például a kalcium, amiből egyébként is sokat veszítünk az izzadással és azzal, amikor mosdóba megyünk. A kávé hatására testünk még több kalciumot veszít, ha pedig ezt az étrendünkkel nem kompenzáljuk valahogy, a szervezet végül a fogakból és a csontokból fogja „elvenni” a számára szükséges kalciumot, ez pedig rossz fogakhoz és irritált, sérült ínyhez vezethet.
Fotó: Pinterest
Mint azt az előbb említettük, az étkezés utáni kávéfogyasztás lelassítja a szervezet azon képességét, hogy felszívja az olyan alapvető ásványi anyagokat, mint például a kalcium, amiből egyébként is sokat veszítünk az izzadással és azzal, amikor mosdóba megyünk. A kávé hatására testünk még több kalciumot veszít, ha pedig ezt az étrendünkkel nem kompenzáljuk valahogy, a szervezet végül a fogakból és a csontokból fogja „elvenni” a számára szükséges kalciumot, ez pedig rossz fogakhoz és irritált, sérült ínyhez vezethet.