Kásler Miklós szerint ezért ilyen kétségbeejtően magas hazánkban a Covid-halálozás

Az emberi erőforrások minisztere a rádióban arról beszélt: Magyarország szerencsére jelenleg is messze van a katasztrófától, és reméli, ez így is marad.

A negyedik járványhullámról nyilatkozott a miniszter

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a koronavírus-járvány negyedik hullámának alakulásáról, az oltási kampányról, az aggasztóan magas halálozási adatokról, és arról, mire számíthatunk a jövőben a pandémiát illetően.

Az interjú során a minisztertől azt tudakolták, látható-e már, hogy a kórházi ápolásra szoruló betegek közül hányan estek már át a vakcináción, és mennyi az oltatlanok aránya. Kásler így felelt:

"Ha megengedi, néhány cáfolhatatlan klinikai vizsgálatból származó adatot szeretnék elmondani. Magyarországon 2021. január 22. és június 10. között 3,7 millió embert oltottak át. Mindegyik vakcina, amit alkalmaztunk a fertőzés megelőzésében, 69 és 88 százalék között védett. Ettől különbözött az az arány, ami az elhalálozásra jellemző, ugyanis a fertőzöttek között az elhalálozást minden vakcina 89-98 százalék között kivédte, megelőzte."

Fotó: 123rf

Lapozz, a második oldalon folytatjuk!

Oldalak