Karcsúsító vitaminbomba! A káposzta jótékony hatásai

A káposzta bemutatására nincs szükség, hiszen mindenki ismeri, mégsem örvend nagy népszerűségnek. Ha elolvassuk jótékony hatásait, biztosan újra kedvet kapunk a fogyasztásához. Ez a filléres zöldség igazi vitaminbombának számít, ezért érdemes beépítenünk a téli hónapok mindennapjaiba, mivel jótékony egészségügyi hatására bizonyosan szüksége lesz immunrendszerünknek.
Természetes multivitamin
A káposzta minden fajtája rendkívül magas vitamintartalommal rendelkezik, elsősorban C-, valamint A- és B-vitaminban gazdag. Az ásványi anyagok közül kiemelkedik a kalcium, kálium, jód, vas jelenléte ebben a zöldségben. Antioxidáns tartalma segít megelőzni a daganatos megbetegedések kialakulását, a benne található antibakteriális mustárolaj fertőtleníti az emésztőrendszert.
A káposzta igazi klasszikus a természetes gyógyítók közül, híres immunerősítő hatásáról, segít csökkenteni a vércukor- és a koleszterinszintet, illetve támogatja emésztőrendszerünket.
Fogyókúrás csodaszer
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Napi egy pohár káposztalé elfogyasztása biztos ellenszer a pluszkilókkal szemben, alapos tisztítást végez bélrendszerünkben, ezzel segítve emésztésünket.
Felhasználási javaslatok
A káposzta legelterjedtebb elkészítési módja a savanyított verzió, amely az erjedési folyamat során megőrzi jótékony hatásait, segít a bélflóra helyreállításában.
Készíthetünk belőle a már említett káposztalevest, vagy káposztafőzeléket, párolva kitűnő köret húsok mellé, de számtalan káposztasalát recept közül válogathatunk.
Ismerd meg a majonézes káposztasaláta receptünket!
Képek: tablematters.com; wordenfarm.com