Karácsonykor könnyű "megmérgezni" a gyerekeket

Minden szülő a lehető legjobbat szeretné és tudása, ismeretei alapján teszi is a gyerekéért. Kevesen gondolnak azonban arra, hogy a napi étkezés során tudunk a gyerekünkért a legtöbbet tenni, például azzal, ha az étrend összeállításakor szembe megyünk a divattal.

Számtalan életmód- és táplálkozási tanácsdömpinggel találkozunk napjainkban, és nehéz közülük választani, de még nehezebb ebből olyat választani, amely a gyerekek táplálkozását javítja.

Mit is gondolunk mi a táplálkozásról?

Mi, a Szamóca Diagnosztika szakemberei holisztikus szemléletben vizsgáljuk a gyerekeket. Például ha egy hiperaktivitás tüneteit mutató kisgyerek érkezik hozzánk, akkor először is nem tekintjük páciensnek.

Módszerünkkel segítünk megoldást találni arra, hogy a felnőtt éveit – életének döntő hányadát! – kiegyensúlyozottan és így sikeresen töltse el. Nem a tünetet kezeljük, hanem minden szempontot, körülményt figyelembe veszünk. Kiemelt helyen kezeljük a táplálkozás kérdését, mint a legalapvetőbb emberi tevékenységünket, amely kihat egészségünkre, közérzetünkre, teljesítményünkre, legkisebbeknél a készség – képességek fejlődésére.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Nem egyszer volt olyan esetünk, amikor a diagnosztika után csupán az is elegendő volt, hogy a szülőkkel közösen kialakítottunk egy új étrendet a gyerekeknek, és három-négy hónap múlva látványos javulást tapasztaltunk.

Rossz táplálkozási szokások

A tünetek hátterében álló okok hatásainak jelentős csökkenése, a közérzet, a figyelem és a koncentráció javulása azonban fél siker. A rossz táplálkozási szokások következményeként kialakult szerzett speciális tanulási nehézségek korrekciója hosszabb időt igényel, ami minden esetben segítő szakember által összeállított fejlesztési terv közös megvalósításának eredménye.

Nagyon fontos hangsúlyoznunk, mi nem élelmiszermárkákat javasolunk, nem drága, a pénztárcát megterhelő divatos „öko - bio” ételeket tukmálunk, hanem a család lehetőségeihez igazítjuk a tanácsainkat. Ugyanis tudjuk, csak azt tudjuk valóban rendszeressé tenni az életünkben, ami addigi életvitelünket gyökeresen nem borítja fel, hanem apró, de következetes lépésekkel segíti elő a változást.

Oldalak