Itt a legegészségesebb nyári ételek listája - Minden egyes nap enned kellene belőlük

Nyáron szinte lubickolunk a finomságokban, annyi egészséges gyümölcsnek és zöldségnek van ilyenkor szezonja. Igyekezz te is minél többet enni belőlük, hiszen rengeteg jótékony hatásuk van. Eláruljuk, pontosan mit és miért érdemes fogyasztanod. Íme, a 9 legegészségesebb nyári étel!

Görögdinnye

A webmd.com szerint a dinnye tele van A-és C-vitaminnal, ezenkívül gazdag káliumban és a köztudottan rákellenes likopinban. Tartalmaz L-citrullint, ami segít szabályozni az artériák működését, ezáltal csökkenti a vérnyomást - ahogy erre egy 2010-es floridai kutatás rámutatott.

Kukorica

Se a dinnyét, se a kukoricát ne hagyja ki az, aki valódi nyári finomságot szeretne enni. A kukoricában rengeteg lutein van, egy antioxidáns, ami csökkenti a makula degeneráció kialakulásának esélyét – ez a betegség az egyik leggyakoribb oka az időskori vakságnak. A Journal of Agriculture and Food Chemistry szerint ez a sárga csemege védi a szívet, és megakadályozza a rák megjelenését. Érdekesség, hogy minél tovább főzöd, annál több antioxidáns lesz benne.

Paradicsom

Paradicsomot nyáron a legjobb enni, ekkor a leglédúsabb, legínycsiklandozóbb. Egy harvardi kutatás arra jutott, hogy azoknál a férfiaknál, akik rendszeresen esznek belőle, kisebb eséllyel alakul ki prosztatarák. A paradicsomban lévő likopin remek antioxidáns, ez az oka, hogy rákellenes csodafegyverként tartják számon. A szalicilát is jótékony hatású, megakadályozza a vérrögképződést, és védi a szívet.

Fotó: livelovefruit.com

Oldalak