Egészség

Észrevétlenül jön, de tartós károsodáshoz vezethet: ez az alattomos betegség tartja rettegésben a magyarokat

A jelenség a stroke-hoz hasonlatos tüneteket okoz, és noha egyesek hajlamosak félvállról venni, azonnali orvosi segítséget igényel.

Nagy baj, ha csak legyintesz rá

Az úgynevezett átmeneti iszkémiás rohamok (TIA-k) gyakran stroke-ot előlegezhetnek meg - írja a Pénzcentrum a HuffPost cikke alapján. A tünetek tarthatnak percekig, de olykor egy teljes órán át is, és általában a stroke-hoz hasonlatosak. Az Amerikai Szívgyógyászok Szövetsége szerint minden ötödik TIA-átélőnél teljes körű stroke alakul ki az észlelést követő 90 napon belül. De mik is az iszkémiás roham pontos szimptómái, és mi a teendő abban az esetben, ha te magad is tapasztalod őket? Galériánkból kiderül: lapozz!

A TIA vezető tünetei közé sorolják az egyensúlyvesztést és a gyengeséget, melyek sok esetben csak a test egyik oldalát érintik.
Kattints a további képekért!

Több komoly betegség kialakulásához is vezethet a használt sütőolaj újrafelhasználása, legalábbis ez derült ki egy friss tanulmányból.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Egészség
Talán még nem késő, hogy nyárra jó formába tudj lendülni. Ha betartod ezeket a takácsokat, akkor egy hónap alatt rengeteg túlsúlytól tudsz megszabadulni.
Lifestyle
A Lidl igyekszik felhívni a vásárlók figyelmét, hogy indul az új üvegvisszaváltási rendszer. Az áruházlánc segítségével tényleg sokat tudsz spórolni.
Fashion&Beauty
Anya Taylor-Joy, az új Mad Max-film 28 esztendős üdvöskéje egy provokatív Mugler miniruhában tűnt fel a vörös szőnyegen, azonnal lehengerelve a rajongókat és a stílusszakértőket is.