Kend be ezzel a bőröd, és egy szúnyog sem csíp meg - A legegyszerűbb házi praktikák vérszívók ellen

Már javában benne vagyunk a szúnyogszezonban, és ha nem vigyázol, ezek a makacs vérszívók igencsak megnehezítik az életedet. Nemcsak a szabadtéri programok alatt csipkedhetnek össze, de éjszaka, alvás közben is állandóan a füled körül zümmöghetnek. Ajánlunk néhány bevált házi praktikát, amikkel visszaverheted a támadásukat.

Egyél fokhagymát

Ha tudod, hogy nemsokára kirándulni, kempingezni mész, akkor sürgősen kezdj el fokhagymát enni. Próbálj minden nap elfogyasztani legalább egy egészet ebből a gyógy-és fűszernövényből, mert a szúnyogok irtóznak a szagától. Ha megérzik, hogy fokhagymát párologsz ki, azonnal továbbiszkolnak – nem véletlen, hogy a vámpírok ellen is hatásos…

Tegyél tejport és sót a csípésekre

Ha már megtörtént a baj, és összecsipkedtek a szúnyogok, vedd elő a tejport, a sót és a vizet – ezek biztosan vannak otthon. Keverj össze egy egységnyi tejport két egységnyi vízzel, majd tegyél bele egy-két kávéskanál sót. Ha kész, vidd fel a csípésekre, és hagyd, hogy nyugtassa a sérült részt, és csillapítsa a viszketést – mert a tejben lévő enzimek képesek erre, a tejsav pedig a fertőzés terjedését akadályozza meg.

Cseppents olíva olajat a vízbe

Nincs is annál békésebb és szebb nyári elfoglaltság, mint kiülni a kertbe vagy a teraszra, és figyelni, ahogy a kismadarak az általad kitett vízből iszogatnak. Csakhogy a víz másfajta szárnyasokat is odavonzz: a szúnyogokat. Cseppents néhány csepp olíva olajat a víz felszínére, és máris megszabadulhatsz tőlük! A madarak pedig észre sem fogják venni, ha legalább hetente kétszer cseréled a vizet.

Fotó: rd.com

Oldalak

  • 1
  • 2