Gyors és hatékony mozgásforma - Speedfitness

Biztosan hallottál már az új, gyors és nagyon hasznos edzéstípusról. Stötzer Nikolettával, Speedfitness vezető edzővel beszélgettünk erről a nagyon népszerű mozgásformáról.

Miben segítenek a testünkre helyezett elektródák?

Az EMS edzések során elektródák segítségével tudjuk megdolgoztatni az izmainkat, ezek hozzák létre az összehúzódásokat és ezzel egyben fejlesztik is azokat. Ez a nagymértékű izommunka egy időben sosem tud létrejönni egy edzőtermi edzés során.

 

Melyik izomcsoportot mozgathatjuk meg a Speedfitness segítségével?

Az izomzatunk 90%-át tudjuk megedzeni. Tehát a karizmainkat, felületes- és mély hátizmainkat, hasizmainkat, mellizmokat, combizmokat, a far izmait és még a gátizomzatot is.

A cellulitisz ellen is hatásos lehet ez a módszer?

Természetesen, a gépben kifejezetten cellulit program is található.

 

Hány alkalom szükséges hetente, hogy tartós hatást érjünk el?

Heti 2-3 alkalom edzés ajánlott. A 3 edzés csak akkor, ha abból 1 cellulit programon végzett edzés, mert az nem az izmokat edzi, csak a kötőszövetekre hat és így nem terheli meg annyira a szervezetet. Sokkal inkább szükség van a pihenőidőre, mint a normál edzéseknél, emiatt fontos az edzések közti minimum 24 óra, de inkább 36-48 óra szünet.

 

Milyen egyéb egészségügyi problémákra tanácsos alkalmazni ezt a mozgásformát?

Inkontinencia, csontritkulás, tartásjavítás, hát- és derékfájás. És általánosan elmondható, hogy javul a közérzet és frissebb, fittebb lesz mindenki.

 

Milyen hatása van az edzésnek az anyagcserére?

Természetesen az anyagcserét fokozza, ezáltal javítja a szervezet méregtelenítését, segít a cellulit eltüntetésében és feszesíti a bőrt.

 


 

Fenn áll annak a veszélye, hogy inkább izmosabbak leszünk, mint vékonyabbak?

Az izmosodásra hajlamos személyeknél hamarabb következik be változás az izomzat növekedését illetően, de semmiképp nem lesz testépítő alakja senkinek. Ehhez rengeteg egyéb táplálékkiegészítő szükséges, szóval megijedni nem kell. Arányos és szép izomzat alakul ki hölgyeknél és uraknál egyaránt. Ha valaki mégis úgy érzi, hogy még ennyire sem szeretné izmosítani testét, azoknál az edzéseket kombinálhatjuk a cellulit programmal és így a fogyást is fokozhatjuk.

 

Az életmódunkon is változtatni kell a hatékony eredmény érdekében?

Mint minden sportnál, amibe belekezdünk nagyon fontos az elhatározás, hogy váltsunk életmódot és kezdjünk el egészségesebben élni. Ehhez elsősorban változtatni kell az étrendünkön, de leginkább a gondolkodásunkon, ahhoz, hogy ezt hosszú időn keresztül ezután tartani is tudjuk. Már rövid időn belül javulni fog a közérzetünk és érezhetően fittebbek, egészségesebbek leszünk. Stúdióinkban dietétikai kiadvány áll minden vendég rendelkezésére és felkészült edzők várják, hogy segíthessenek az esetlegesen felmerülő problémákon, megválaszolják a kérdéseket és így jobbá és könnyebbé tegyék a változást a személyre szabottan megválasztott edzésekkel együtt.

 

Az edzés után vagy előtt közvetlenül kell valamilyen italt fogyasztanunk?

Minden edzés előtt, amikor vendégünk megérkezik, izotóniás sportitallal kedveskedünk, ami segít pótolni az edzés közben elvesztett vitaminokat, ásványi anyagokat és energizál is, ezzel könnyíti az edzést. Az edzés végeztével pedig protein shake-et készítünk vendégeinknek, mely arra szolgál, hogy regenerálja az izmainkat, segítse azok fejlődését és immunrendszerünk működését is támogatja.

 

Kicsit ijesztően hangzik, hogy árammal fogyhatunk. Mennyire fájdalmas ez az eljárás?

Kifejezetten nem mondhatnám, hogy fájdalmas, inkább szokatlan és semmihez sem hasonlítható. Egyén és beállításfüggő az érzés.

 

Van bármi káros hatása?

Káros mellékhatása ezidáig nem ismert.

 

Felmerülő kérdés esetén itt tudsz tanácsot kérni!

 

További cikkek:
Ilyen egy exkluzív speedfitness edzés
Soha többé narancsbőr!

 

 

 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!