Gyógytea-kisokos: mit igyunk, ha magas a vérnyomásunk, vagy ha nem tudunk elaludni?

Imádok teázni. Egészséges, nem úgy, mintha üdítőket innék vagy cukros szörpöket öntenék a vízhez, mégis finom. Ráadásul ha betegnek érzem magam, fáj a fejem vagy a hasam, esetleg a ciklusomon szeretnék változtatni, azt is tudom a megfelelő teával befolyásolni. Elérhető árú és természetes megoldás rengeteg problémára a tea, így most egy gyorstalpalóval segítünk, hogy te is kihozd ezekből a szuper növényekből a maximumot!

Zöld tea

Magas antioxidáns tartalma miatt a rák és más komolyabb betegségek kialakulása ellen is segít a fogyasztása. Sejtszintig kifejti pozitív hatását: a sejtek regenerálódását és újratermelődését támogatja. A koleszterinszint csökkentése mellett a hormonháztartásra is hat, így akik stresszesek, azoknak megnyugvást adhat egy csésze zöld tea.

Fekete tea

A leggyakrabban ezt fogyasztjuk ízesített formában is, ami nem is baj, hiszen segít csökkenteni a szívproblémák kockázatát. Gyulladáscsökkentő hatása mellett a vér cukorszintjét is könnyebb karbantartanunk, ha ezt fogyasztjuk. És azt hitted volna, hogy a vesekő megelőzésére is jó?

Fehér tea

Bár elég kevesen isszák, ennek van a legmagasabb antioxidáns tartalma, ami például a rák kialakulásának kockázatát csökkenti. Antibakteriális hatású, így sok betegségre szuper kezelési mód lehet, ráadásul alacsony a koffeintartalma, így lefekvés előtt 1-2 órával is még bátran fogyasztható. A magas vérnyomással küzdők is fogyasszák bátran, hogy a normális értékre visszatornásszák a vérnyomásukat. A koleszterin kezelésére is alkalmas!

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotók: prostatesupplements.com, tofugu.com, 1mhealthtips.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!