Egy szép mosoly minden pénzt megér - De mennyibe kerül valójában?

"A mosoly a legszebb ékszer" - szokták mondani, de talán bele sem gondolunk, hogy gyakran tényleg vagyonokat fizetünk azért, hogy rendben legyenek a fogaink. Az esztétikai és egészségügyi kezelések sajnos nem kímélik a pénztárcánkat, így nem csoda, ha sokan már csak tényleg akkor mennek fogorvoshoz, ha nagyon muszáj. És ez még csak a jéghegy csúcsa. (x)

Mindennapos szájápolás

Ha szeretnénk elkerülni az orvost, minden nap figyelnünk kell fogaink épségére és szájhigiéniánk megóvására, ami - bár sokan így gondolják - nem merülhet ki a napi kétszeri fogmosásban. A fogkefe-fogkrém beszerzésén és rendszeresen cseréjén túl, mindenképpen ajánlott fogselymet, és valamilyen öblögetőt is beszereznünk, amik szintén plusz kiadásként jelennek meg a családi költségvetésben.

Arról nem is beszélve, ha bármelyik családtagnak speciális fogkrémre, vagy szájápolási termékre van szüksége, ezek a dolgok plusz 3-4 ezer forinttal is könnyebbé tehetik a zsebünket. Általánosan elmondható, hogy egy 4 fős családban - ahol havonta cserélik ezeket az eszközöket - nagyságrendileg 8-10 ezer forintos terhet is jelenthet a szájápolási termékek beszerzése.

És akkor az orvosról még nem is beszéltünk

Ha semmi panaszunk sincs a fogainkra fél évente legalább egyszer akkor is ajánlott egy fogászati szűrésen részt vennünk. Ennek adott esetben szintén nem kis költségei vannak, ha pedig valamilyen beavatkozásra is szükség van, a határ a csillagos ég. Ha ismételten egy 4 fős családmodellt nézünk, akkor számukra akár évi 80-100 ezer forintos kiadással is járhat, ha évente 2 alkalommal mindenki csak egy rutin szűrésen vesz részt.

Spórolj okosan! (x)

Ha Te is szeretnél lefaragni a kiadásokból, nem kell mást tenned, csak lépj be most kedvezményes feltételek mellett az OTP Egészségpénztárba! Így azon felül, hogy szuper árengedményekkel vásárolhatsz magadnak szájápolási termékeket, és a részt vevő fogászatok esetében támogatott szűréseken vehetsz részt, további kedvezményben is részesülhetsz! Csak regisztrálj 2016. december 15-ig az OTP Egészségpénztár online felületén a „FEMCAFE20161215” kóddal, és így első, három évig érvényes kártyád díját is elengedik!

Fotók: webma.com, arageek.com

Oldalak