7 gyógyító illat 7 betegségre - Egy csepp is elég a kívánt hatáshoz

Sokan nem engedik közel magukhoz az aromaterápiát, pedig az illatoknak tényleg hatalmas erejük van, és sok bajt képesek enyhíteni. Szippantsd be mélyen a következő 7 aromát, és aludj jobban, fogyj könnyebben vagy felejtkezz el a fájdalomról. Egy csepp is elég belőlük!

A citrom javítja a hangulatot

Egy japán kutatás során 12 depresszióval diagnosztizált embert vizsgáltak. A szobát, ahol idejük nagy részét töltötték, a szakértők citromaromával töltötték meg, és azt tapasztalták, hogy a sárga csoda szabályozta az alanyok hormonszintjét, erősítette az immunrendszerüket, aminek köszönhetően kevesebb antidepresszánsra volt szükségük.

A mandula csillapítja a fájdalmat

Kanadai kutatók megkértek 20 férfit és 20 nőt, hogy mártsák bele a kezüket fájdalmasan forró vízbe, és hagyják benne addig, ameddig csak tudják. Eközben különböző illatokat engedtek szétterjedni a szobában. Amikor a nők megérezték a mandula aromáját, a fájdalomküszöbük 38%-kal megemelkedett, és bár a férfiakra nem hatott a mandula, azt mindkét nem megerősítette, hogy kedélyesebbek lettek.

A jázmin segít az elalvásban

Ha nagyon fáradtnak éreznéd magad reggel, szippants egy kis jázmint, garantáltan helyre fog rakni! 2011-ben szakértők 20 olyan embert vizsgáltak, akik jázmin vagy levendula, esetleg semleges illatú szobában aludtak. Arra jutottak, hogy azok pihentek a legnyugodtabban és azok stresszeltek a legkevésbé, akik jázmint lélegeztek be szundítás közben.

Fotók: rd.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!