Gyógyítás hangokkal? A hangmasszázs terápia

A hangmasszázs az egyik legősibb gyógyítási forma, ami mára ismét kezd egyre népszerűbb lenni a masszázsok körében. Ha masszázsra gondolunk, egyből az jut eszünkbe, hogy a masszőr megmasszíroz bennünket, itt viszont különböző eszközök segítségével végzik a masszázsokat. Indiában 5000 ezer évvel ezelőtt fedezték fel, hogy a hangok befolyással vannak a testi- lelki állapotok működésére.

A gyógyítási módszer Peter Hess nevéhez fűződik, aki 20 év kutatása során azzal foglalkozott, hogy a keleti zene milyen hatással van az emberi szervezetre. Sikerült kifejlesztenie a hangmasszázs terápiát, aminek alapvető pozítiv hatása az immunrendszer erősítése. Ugyanis a test energiamezőjében keletkezhetnek zavarok, és ez a masszázs segítségével helyreállítható.

A hangmasszázs alkalmazása
Kényelmes ruhában lefekszik a páciens az ágyra. Utána a test különböző pontjaira különböző méretű tálakat helyeznek el, amiket egy kis ütővel lágyan megütnek. Ekkor a tálakból érkező rezgések átfutnak az egész testen. A rezgések szinte azonnal érzékelhetők, a hangok és a rezgések hatására könnyen ellazul a kezelést kapó páciens.

A folyamatos kezelések jótékony hatásúak, segítik kialakítani a belső békét, az egyensúlyt, a harmóniát, mert energianövelő hatásuk van. A hanghullámok bejutnak a testünkbe, a bőrünkön keresztül az izmokba és a szervekbe is. Szinte minden sejtünk átéli a rezgéseket. A masszázs segít létrehozni egy nyugalmi állapotot. Az izmok teljesen ellazulnak, az agyműködés kikapcsol, a bennünk lévő stressz megszűnik, létrejön a meditációs folyamat.

A rendszeres kezelések erősítik az immunrendszert, nő a kreativitás és a koncentrálóképesség is. A felsoroltakon kívül még számos pozitív hatása van, többek között segít a stressz leküzdésében, javítja a légzést, segít az alvászavarok megszüntetésében és a keringési zavarok, illetve a magas vérnyomás helyreállításában.

A lelki gyógyítás mellett a testi fájdalmak enyhítésére is alkalmazzák a hangmasszázst. A hát- és derék-, váll- és nyaki fájdalmat, alhasi görcsök kezelését is ezzel a módszerrel végzik.

Korosztály szerint bárkin elvégezhető, akár csecsemőkőn is, akik sokat sírnak, és nem alszanak eleget. Gyermekek is részt vehetnek a masszázson, ha az alábbi tünetek jelentkeznek náluk: tanulási nehézségek, hiperaktivitás, figyelemzavar és alvási problémák.

Nőgyógyászati fájdalmak és terhesség
A hangmasszázs a menstruáció alatt jelentkező fájdalmakat, görcsöket és a kismedence környékén jelentkező fájdalmakat is csillapítja. Terhesség idején a kismama és magzat rezgéseit összhangba hozzák egymással, kialakul a harmónia. Amikor elérkezik a szülés pillanata, a hangmasszázs segítségével ellazítják az izmokat.

A masszázst lehet alkalmazni időszakosan előforduló problémák jelenetkezése esetében, de ha a rendszeres kezeléseken veszünk részt, akkor hatékonyabban segítik megtalálni a lelki és testi egyensúlyt, a békét és a nyugalmat.

Oldalak