Gyakori fejfájás gyötör? Így szabadulj meg tőle

A fejfájásnak több változata létezik, és ahhoz, hogy kezelni tudjuk a kellemetlen tüneteket, rá kell jönnünk, melyik típusba tartozunk. Cikkünkben ebben szeretnénk segítséget nyújtani.

Migrénes fejfájás

Tünetek

Ha azt tapasztaljuk, hogy a fejfájás több órán, esetleg napon keresztül tart, amely során hányinger is gyötör bennünket, akkor alighanem migrénes fejfájásunk van. Ilyenkor jellemzően csak a koponyánk egyik részén érzünk lüktető fájdalmat, ami mozgás esetén gyakran erősödik. Ebben az esetben nehezen viseljük el a zajokat és a fényjelenségeket. Sajnos a migrén nagyon gyakori jelenség és különösen a 30 körüli nők tapasztalják meg.

Kezelés

Sajnos a migrénes fejfájást többnyire csak receptre kapható erős gyógyszerek enyhítik. Próbálkozhatunk azonban rendszeres magnéziumszedéssel is, ez az ásványi anyag ugyanis ellazítja az izmokat. Néhány esetben pedig a teljes életmódváltás is megoldhatja a problémánkat.

Tenziós fejfájás

Tünetek

A tenziós fejfájás az emberek nagy részét érinti. A fájdalom mértéke változó lehet, többnyire erős nyomást vagy szorítást érzünk a fejünkben, néha a tarkónkban, sőt akár a vállainkban is. Ez a fejfájás talán elviselhetőbb, mint a migrénes, mivel ilyenkor átalában elmarad az émelygés és mozgás hatására sem erősödik a fájdalom.

Kezelés

A fájdalomcsillapító gyógyszerek mellett próbáljuk meg a fájdalom jelentkezésekor ellazítani az izmainkat (elsősorban a váll- és nyakizmokat) különböző gyakorlatok segítségével. Segíthet egy-egy illóolajos masszázs vagy nyújtózkodás is.

Fotók: painmanagementaid.blogspot.com, Huffingtonpost

Oldalak

Sztárok
Visszafogott, elegáns, mégis sikkes és nagyon csinos – talán ezekkel a szavakkal lehetne a leginkább jellemezni Ránija királyné meseszép kék ruháját, ami természetesen remekül állt a jordán király...
Fashion&Beauty
Elsőre úgy tűnhet, hogy Katalin hercegné kedvenc frizuráját bonyolult elkészíteni, azonban egy meglepően egyszerű praktikának köszönhetően pillanatok alatt megvalósíthatod te is – ráadásul nem is...
Lifestyle
Ha felismered az elrejtett állatot ebben az új optikai illúzióban, az azt jelenti, hogy egy született vezető vagy, különösen a munka terén.