Nem a só az: ez a mindennapi fűszer akár 30%-kal is növelheti a szívroham esélyét

Vigyázz, mit szórsz az ételedre, ugyanis a tanulmányok szerint egyes fűszerek veszélyesek is lehetnek, például a szív- és érrendszerre nézve.
Nagy mennyiségben fogyasztva káros - állítják a szakemberek
A szív- és érrendszeri betegségek világszerte vezető haláloknak számítanak, és rengetegen próbálnak egészségesebben élni, hogy csökkentsék ezek kockázatát. Az étrend döntő szerepet játszik ebben, hiszen bizonyos ételek segíthetnek megelőzni a szívrohamot, míg mások – észrevétlenül – növelhetik annak esélyét. Sokan azt gondolják, hogy csak a zsíros, cukros ételek vagy a feldolgozott élelmiszerek lehetnek veszélyesek, pedig egy teljesen hétköznapi fűszer is súlyos következményekkel járhat. Hogy pontosan mely fűszerről is van szó, és miért veszélyes, galériánkból megtudhatod!
Leadfotó: 123rf