Egészség

Elképesztő károkat is okozhatsz vele: ezért ne mosd meg soha az arcod zuhanyzás közben!

Zuhanyzás közben szinte természetes és magától értetődő, hogy az arcunkat is megmossuk, ám ez az ártalmatlannak tűnő szokás valójában lehet, hogy nem kedvez az egészségünknek. Hogy ennek mi az oka? Cikkünkből most kiderül!

Ezért ne mosd meg az arcod zuhanyzás közben

Bármennyire is hihetetlennek tűnik, jobb ha tusolás közben nem mossuk meg az arcunkat, hanem ezt inkább egy külön rituáléként iktatjuk be a napi rutinunkba. Ennek az az egyik oka, hogy a már-már forró vízzel eltávolítjuk bőrünkről a fontos és védelmet nyújtó olajokat, amelyek hidratálják arcunkat és ragyogó megjelenést biztosítanak. Az extra hő irritációt is okozhat, amely különösen káros lehet az érzékeny bőrre, ez pedig később pattanásokhoz és gyulladásokhoz is vezethet. Vannak úgynevezett fürdőszobai baktériumok is, amelyekre érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni és körültekintően eljárni, ám a legalapvetőbb dolog, hogy megfelelő hőmérsékletet válasszunk a tisztálkodáshoz. Egyes kutatók szerint a forró víz kiszárítja a bőrt, ráadásul a gőz hője kitágíthatja és feltörheti a bőr érzékeny ereit, így a fürdőszobában található baktériumok növelhetik a fertőzések kockázatát, azonban ezt egyelőre még semmilyen tudományos bizonyíték nem támasztotta alá.

Lapozz a folytatásért!

Fotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Éveken át várták magyarok milliói, hogy mikor jön már az új rész a Csillagkapuból O'Neillal, Samantha Carterrel, Teal’c-el és Daniel Jacksonnal. A 2007-ben véget ért sorozat óta drasztikusan...
Sztárok
Az egész 80-as éveket meghatározta a mára ikonikussá vált Flashdance. Töretlen sikerén nincs is mit csodálkozni, de azon már igen, hogy Jennifer Beals közel a hatvanhoz még mindig úgy fest, mint egy...
Home&Design
Ha figyelemmel kíséred az aktuális trendeket, valószínűleg hallottál már a hableányos színek, minták népszerűségéről, amely ezúttal már a lakásdekorálás elemei közé is beférkőzte magát.