Egészség

Ezt soha ne csináld: súlyos következménye lehet, ha túl forrón iszod a kávét vagy a teát, halálos betegséget is okozhat

Bár a kávé és a tea sokunk kedvenc itala, amelyeket élénkítő hatásuk miatt fogyasztunk, valamint remekül át is melegítenek minket a hűvös őszi napokon, érdemes odafigyelnünk valamire velük kapcsolatban, ugyanis egészségünk a tét.

Jobb, ha hagyod egy kicsit kihűlni

El tudsz képzelni annál jobbat, minthogy felkelsz reggel, és realizálod, hogy még épp időben vagy ahhoz, hogy elfogyaszd a napi első kávédat az otthonod melegében? Vagy esetleg egy húzós nap után hazaérsz, bekuckózol a meleg takarók alá, és egy film kíséretében elkortyolgatsz egy jó meleg teát? Hangulatos képet festettünk le eléd, nem igaz? Nos, bármilyen jól is hangzik, hogy egy hidegebb napon forró itallal melegítsd fel a tested, egy dolgot tarts észben: soha ne idd túl forrón a kávét vagy a teát, ugyanis ez a (rossz) szokás a WHO szerint komoly egészségügyi kockázatokat rejthet magában. Érdemes tehát várnod egy keveset, míg az isteni nedű egy kissé kihűl, legalábbis 65 foknál alacsonyabb lesz a hőmérséklete, mert a túl forró italok károsíthatják a nyelőcső sejtjeit, ez pedig akár halálos betegségekhez is vezethet.

Lapozz a részletekért!

Oldalak

Egészség
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.
Sztárok
Sokan felfigyeltek arra, hogy Ördög Nóra súlya a karrierje fellendülése óta nem igazán ingadozik. Most elárulta, hogy tud még mindig ilyen csúcsformában lenni.
Lifestyle
Bár sokan nem veszik észre és igencsak félvállról veszik a jelenséget, a kemény víz otthonunkban bizony igencsak sok negatív következménnyel járhat.