Végleges megoldást szeretnél foghiányodra? Most eloszlatjuk a kételyeidet!

A foghiányos állapot számtalan egészségügyi és esztétikai problémát okozhat mindennapjaink során: kihatással lehet munkánkra, az ételek élvezetére, vagy akár társasági életünkre is. Ennek ellenére mégis sokan ódzkodnak az implantátum kezeléstől, hosszú időn keresztül fenntartják a foghiányos állapotot, vagy hagyományos hídpótlásokat választják. Utánajártunk, hogy mégis mi lehet ennek az oka? (x)

Dr. Molnár Zsolt, a Profident Fogászati Centrum implantátumokkal foglalkozó fog- és szájbetegségek szakorvosa szerint a páciensek gyakran nincsenek tisztában a kezelés nyújtotta lehetőségekkel, menetével és előnyeivel, mert nem rendelkeznek kellő információval. Dr. Molnár Zsolt most megválaszolja azokat a kérdéseket, amelyek gyakran felmerülnek az implantátum kezelést fontolgatók körében!

Mit jelent az implantáció?

Sokan tévesen fogbeültetésként gondolnak az implantátumra, ám valójában az implantáció egy olyan - a hagyományos fogpótlásokat kiegészítő - több évtizede jól működő fogászati eljárás, melynek lényege az állcsontba beültetett műgyökér. Az implantátum hatékony megoldást kínál a fogak pótlására, legyen szó akár egyetlen fogról, vagy akár a teljes foghiányról.

Ha csak egyetlen fog hiányzik, az is nagy baj? Mi történik, ha nem pótoltatjuk a fogunkat?

A foghiány mellett – legyen az akár csak egyetlen fog is – az állkapocs csontozata idővel elkezd leépülni. A csontoknak ugyanis állandó stimulációra van szükségük, hogy méretüket, sűrűségüket megtartsák. A fogvesztés után a csont hamarosan elkezd felszívódni, a csonthiány következtében pedig megváltozik az arckifejezés, idősebbnek hat az arc, rágási nehézségek merülhetnek fel. Hosszabb távon a foghiánnyal szemben lévő fogak kiemelkednek, a szomszédos fogak pedig bedőlnek, ami funkcionális és esztétikai problémákat is okoz.

Mekkora fájdalommal jár az implantátum beültetése?

Az implantátum behelyezése helyi érzéstelenítés mellett történik. Ennek beadása olyan érzéssel jár, mint egy átlagos fogtöméskor kapott injekció. Amint az érzéstelenítő hat, a beavatkozás teljesen fájdalommentes. Jól kezelhető fájdalomcsillapítóval és altatás is lehetséges.

Drága beavatkozás a fog implantátum?

Az implantátum költségeit tekintve azt mondhatjuk, hogy egy hosszú távú befektetésről van szó, amely meghozza a gyümölcsét. Az implantátum ugyan egy rögzített hídnál magasabb árfekvésű fogászati beavatkozás, ám a fogbeültetés nagyságrendekkel tartósabb, így sokkal költséghatékonyabb, mint az egyéb megoldások. Az implantátumok optimális esetben, megfelelő tisztántartás mellett, egy életre szólnak, ellentétben más eljárásokkal, melyek rendszeres cserét igényelnek.

Miért érdemes belevágni?

Számos implantátum akcióval ellentétben az Astoriával szemben található Profident Fogászati Centrumban most nem csak a prémium kategóriás implantátumra kaphatunk kedvezményt, a 25%-os árcsökkenés most az implantátumokra kerülő fogpótlásokra, tehát a koronára vagy akár a többtagú hidakra is érvényes! Emellett egyedülálló módon ingyen implantátum konzultációt és kezelési tervet is kapunk.

Fotók: bigstock.com

Oldalak