Felfáztál? Így kezeld a betegséget gyorsan házilag

A nők egyik legnagyobb ellensége a felfázás, azaz a hólyaghurut. Sokunkat érinti, a kellemetlen tünetek pedig gyakran visszatérnek és súlyosabb szövődményeket is okozhatnak. Az orvosok általában antibiotikumot írnak fel a kezelésére, azonban az erős gyógyszert néhány egyszerű és hatásos házi praktikával elkerülhetjük. Ismerd meg ezeket!

A felfázás tünetei

A tüneteket élete során a nők 50 százaléka tapasztalja meg, 20 százalékuknál pedig többször is jelentkeznek, sőt, van, aki egy évben akár 2-3 alkalommal is szenved ettől a betegségtől. Ha nagyon gyakran kell a mosdóba mennünk, és egyre nehezebbé, esetleg fájdalmassá válik a vizelés, akkor felfázásra kell gyanakodnunk. Ha pedig alhasi panaszok, vagy véres vizelet is társul hozzá, akkor minél gyorsabban kell cselekednünk. Szerencsére azonban sok olyan házi gyógymód létezik, ami rövid időn belül segít megszüntetni a problémát.

A legnagyobb segítség: tőzegáfonya

Nem véletlenül emlegetik a tőzegáfonyát a nő csodaszereként, hiszen nemcsak, hogy gyógyítani, de megelőzni is képes a felfázást. Ez a növény ugyanis tartalmaz egy proantocianidin nevű összetevőt, amelynek fertőtlenítő és baktériumölő hatása van, és a hólyaghurutot okozó E. Coli baktériummal is képes szembe szállni. Kutatások kimutatták, hogy megakadályozza az E. Coli hozzátapadását a hólyag falán található hámsejtekhez, így segít a felfázás gyógyításában. Ezen kívül pedig immunerősítő és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, ezért tavasszal és ősszel érdemes egy-egy tőzegáfonya kúrát tartanunk. Ihatjuk teaként is, de már tabletta formájában is megvásárolható a drogériákban és a gyógyszertárakban.

C-vitamin

Ez a sokoldalú vitamin savas kémhatásúvá teszi a vizeletet, így rossz körülményeket teremt a baktériumok számára, meggátolva ezzel a szaporodásukat és a megtapadásukat. Fogyasszunk legalább napi 1000 mg C-vitamint, amivel az immunrendszerünk erősítése mellett a felfázást is kezelhetjük és megelőzhetjük.

Fotó: telegraph.co.uk

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!