Egészség

Nézd meg a nyelved: neked is ilyen? Ha igen, az súlyos problémákról árulkodhat, mutatjuk, hogy szabadulhatsz meg tőle!

A lepedékes, fehér nyelv sok ember számára idegesítő probléma, amelytől csak nehezen lehet megszabadulni, ám egyáltalán nem lehetetlen – cikkünkben eláruljuk, mit kell tenned, hogy sikeresen felszámold ezt a kellemetlenséget!

Ettől lehet fehér a nyelved

A fehér lepedékes nyelv egyáltalán nem ritka dolog, a legtöbb ember élete során találkozik ezzel a problémával minimum egyszer. A kellemetlenség hátterében több dolog is állhat, például a nem megfelelő szájhigiénia vagy éppen a szájszárazság, de utalhat különböző egészségügyi problémákra is, például legyengült immunrendszerre vagy épp bizonyos vitaminok és ásványi anyagok hiányára, esetleg szájpenészre, de a szakemberek szerint a legtöbb esetben rossz fogat/fogakat vagy fertőzést jelez számunkra ez az elsőre ijesztő jelenség. Ha azonban vissza szeretnénk kapni az egészséges, rózsaszínű nyelvünket, akkor sem kell egyből gyógyszerek után nyúlni, ugyanis léteznek természetes gyógymódok is, amelyeket alkalmazhatunk a fehér lepedék eltávolítására – galériánkban mutatjuk a leghatásosabbakat!

Sokan úgy vélik, a fokhagyma a rossz lehelet okozója, nem pedig a száj tisztításának egyik eszköze, holott ez egy tévhit, ugyanis ez az immunerősítő finomság segít elpusztítani a baktériumokat, ezáltal pedig a fehér nyelvtől is megszabadulhatunk, ha rendszeresen fogyasztunk belőle nyers állapotában.
Kattints a további képekért!

Zuhanyzás közben szinte természetes és magától értetődő, hogy az arcunkat is megmossuk, ám ez az ártalmatlannak tűnő szokás valójában lehet, hogy nem kedvez az egészségünknek. Hogy ennek mi az oka? Cikkünkből most kiderül!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
Néha napján mind szeretnénk ragyogó, sima és rendezett frizurát – ennek leggyorsabb módja pedig a hajvasalás. Viszont, ha nem megfelelő módszerrel, illetve túl gyakran vasaljuk hajunkat, óriási...
Home&Design
Cikkünkben mutatunk pár ötletet, hogyan varázsolhatod csodaszigetté ezt a teret tavasszal.