Egészség

Ez a két betegség követeli a legtöbb halálos áldozatot Európában - a koronavírus nincs köztük

Az EuroStat friss jelentésében megnevezte, mely betegségek voltak a vezető halálokok az Európai Unióban 3 évvel ezelőtt - vagyis abban az esztendőben, amikor még tombolt a koronavírus-járvány.

Meglepő adatok

2021-ben összesen 5,3 millió haláleset történt az Európai Unióban, és két súlyos betegség követelte a legtöbb halálos áldozatot, de a koronavírus nem volt köztük - derül ki az EuroStat friss jelentéséből, amit az Index szemlézett. Az adatok már csak azért is érdekesek, mert három évvel ezelőtt még javában tombolt a koronavírus-járvány: világszerte több millió beteg halt meg a fertőzés következtében. Európában azonban két másik súlyos betegséghez kapcsolódott a legtöbb haláleset. Lapozz, galériánkban ezekről is lerántjuk a leplet!

Három évvel ezelőtt az EU-ban 1,71 millióan haltak meg valamilyen keringési betegségben. Ez az összes halálozás 32 százaléka.
Kattints a további képekért!

Sok hosszú távú tünetet vizsgáltak már a kutatók a koronavírussal kapcsolatban, de valóban ez az egyik legrémisztőbb. Azonban úgy néz ki, lehet rá megoldás.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Lifestyle
A kávézás után megmaradt zacc sokak számára egyszerű hulladék, pedig valójában rengeteg dologra használható fel.
Sztárok
Köztudomású, hogy Harry még ma is szívélyes kapcsolatot ápol sógornőjével, a jelenleg súlyos rákbetegséggel küzdő Katalin hercegnével. Sussex hercege most - váratlanul - beszélgetést kezdeményezett...
Utazás
Földrajzi képrejtvény-sorozatunk következő felvonásában magunk mögött hagyjuk Európát, és célba veszünk egy távoli földrészt! Tarts velünk!