Enyhítik a tüdő irritációját - Íme a leghatékonyabb gyógynövények fulladás ellen

A holisztikus gyógyászat az alternatív orvoslás egyik közkedvelt kifejezése, amely arra törekszik, hogy a beteget ne csak a tünetei vagy a szervei állapota alapján gyógyítsa, hanem a páciens általános fizikai és pszichés állapotát, környezetét, az orvossal való együttműködésének problémáit is fel kívánja tárni. Ez a módszer nem csak a pillanatnyi tünetek kezelésére és csillapítására törekszik, hanem a páciens általános egészségügyi állapotának javítására. Ide tartozik a gyógynövényekkel való orvoslás is, ebben az esetben pedig a tüdőt támogató füveket szedtük össze. Mutatjuk!

Támogasd a tüdőd

A különböző természetben is megtalálható gyógynövények egyéb kezelésekkel karöltve képesek ellazítani és kitágítani a tüdőt, csökkenteni a gyulladásokat, továbbá segítik a felgyülemlett váladékok távozását is. Természetesen ez nem helyettesíti a megfelelő gyógyszeres kezeléseket, ha már nagyobb a baj, azonban asztma és allergia esetén roppant hatékonyak lehetnek.

Páfrányfenyő - A páfrányfenyő csökkenti a gyulladást és az allergiás reakciókat, ám várandósság idején, illetve vérhigító szedése mellett nem ajánlott. Ajánlott napi mennyiség: Napi 3x 3300 mg növénynek megfelelő 66 mg levélkivonatot tartalmazó táplálékkiegészítő.

Édesgyökér - Az édesgyökér is képes enyhíteni a tüdő irritációját, ám várandósság alatt és magasvérnyomással küzdőknek nem javallott. Ajánlott mennyiség: Alkalmanként fogyasszuk, ne hosszabb távon! Készítsünk főzetet, fél-egy teáskanálnyi szárított édesgyökérből, amit 2,5 dl forró vízzel leforrázunk. Napi 3x igyunk belőle.

Kakukkfű - Erősíti a tüdőt, oldja a görcsöket, csökkenti a gyulladást és köptető hatású. Várandósság idején ne alkalmazzuk kúraszerűen. Ajánlott mennyiség: 1-2 teáskanálnyi kakukkfüvet forrázunk le 2,5 dl vízzel és fogyasszuk napi 3x.

Izsóp - Köptető hatású gyógynövény, amely erősíti a tüdőnket. Várandósság idején nem ajánlott! Ajánlott mennyiség: 1-2 teáskanálnyi izsópot forrázzunk le, 1,75 dl vízzel, és fogyasszuk nap 3 alkalommal.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

  • 1
  • 2