Ennyiszer kell összebújni hetente, hogy megfoganjon a baba! A leendő apukák örülni fognak a hírnek

Egy termékenységi szakértő szerint a legtöbb párnak elég lenne egyszerűen csak többször ágyba bújni egy héten. Azt is megmondta, mennyi az annyi.

Nem feltétlenül csak az ovuláció napjaiban érdemes próbálkozni

A brit Harley Street-i Termékenységi Klinika igazgatója, Dr. Greetha Venkat szerint a párok tévedésben vannak, amikor azt gondolják, csak az előre kiszámított ovuláció vagyis peteérés napjaiban érdemes összebújniuk, ha gyermeket szeretnének. A szakember szerint ugyanis nincs rá biztosíték, hogy a jelenleg fellelhető kalkulátorok valóban a megfelelő időszakot adják-e meg, ráadásul a spermiumoknak időbe, akár napokba telik elérni a petesejtet. A DailyMail magazinnak nyilatkozó orvos ezért azt tanácsolja, a megadott napok előtt és után is minél többször legyenek együtt a párok.

A stresszes életmód meddőséget okoz

A professzor szerint a legtöbb ügyfelük magasan képzett, szakmájában sikeres emberekből kerül ki, akiknél nem szervi elváltozás okozza a terméketlenséget, hanem a rájuk nehezedő állandó stressz és a sok munkával járó non-stop kimerültség. Dr. Venkat hozzátette azt is, a védekezés nélkül szexuális életet élő párok 84%-a teherbe esik az első évben. A klinikán pedig körülbelül hat hónap, amíg a meddőnek hitt pár nőtagja várandósan mehet haza.

Hány együttlétet javasol a szakember? Kattints!

Fotók: dailymail.com, myperiodblog.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!