Életmentő tippek, amikről minden kisgyerekes szülőnek tudnia kell

Nem mindegy, hogy hogyan kötjük be gyerekünket az autóban. Íme egy példa arra, hogy egy kis figyelmesség akár életeket is menthet.

Nem mindegy, hogy hogyan kötjük be

A biztonsági öv becsatolása egy egyszerű rutinmozdulat, így sokszor nem figyelünk oda olyan apró részletekre, amelyek akár a mi, vagy éppen családtagjaink életét is megmenthetik. A Tennessee állambeli Rebecca Tafaro Boyer története igen tanulásgos, ugyanis az édesanya egy véletlennek köszönhetően észrevette, hogy férje nem megfelelően csatolja be gyermekük biztonsági övét az autóban, ezért rászólt. Később, mint kiderült ez az apró figyelmesség és óvatosság mentette meg gyerekük életét, amikor súlyos autóbalesetet szenvedtek. Lapozd fel galériánkat a részletekért!

Az autósülésekkel foglalkozó biztonsági szakemberek szerint sok szülő egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy mennyire veszélyes a rosszul beállított öv, illetve hám, így sajnos helytelenül csatolják be gyermekeiket. A laza, egyenetlen vagy csavart hevederek, a mellkasi csat helytelen elhelyezkedése, valamint a hám beállításának elmulasztása - főleg a gyerek növésénél - óriási hibának minősül.
Kattints a további képekért!

Meglepő, hogy miként hathat párkapcsolatodra szüleid mintája.

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak