Egy gyógyító finomság: eper

A piros gyümölcs egyértelműen a nyár előhírnöke: zamatos, finom és egészséges. Ha te is kedveled az epret, olvass tovább, és tudj meg róla mindent!

Gondoltad volna, hogy a ma már mindenki számára hozzáférhető gyümölcs valamikor luxucikknek számított? Pedig így volt. Ugyan már az ókori rómaiak is ismerték az epret, később pedig Európában is elterjedt, fogyasztásra mégis csak a kiváltságosoknak jutott belőle. Szerencsére ma már nem kell lemondanunk a sokak által kedvelt piros gyümölcsről, hiszen áprilistól júliusig mindenki számára elérhető ez a gyümölcs.

 

Gyógyít és szépít
Az eper nemcsak finom táplálékunk, hanem gyógyító és szépítő is egyben. Hála a benne található antioxidánsoknak védi sejtjeink szerkezetét, segíti az oxidációs folyamatokat, így hozzájárul a rákmegelőzéshez. Ez az apró gyümölcs magad fenol tartalma révén hatékonyan védi szívünket és érrendszerünket a megbetegédesktől. Magas C- és E-vitamintartalma miatt kiváló vértisztító hatású, segíti immunrendszerünk működését, enyhíti a kötőszöveti gyulladásokat, fokozza a vérkeringést és vértisztító hatása révén elindítja a szervezet méregtelenítő folyamatait. Ezáltal nemcsak a bőrünket elcsúfító pattanásokkal számolhatunk le, hanem megszabadulhatunk a narancsbőrtől is.

Fogyókúrázóknak ajánlott
Fogyúkúrázóknak szintén ideális táplálék lehet. Száz gramm eperben mindössze körülbelül 50 kalória található, magas rosttartalma révén pedig segít elérni a jóllakottság érzését. Így nemcsak finoman, hanem egészségesen szabadulhatunk meg a feleslegtől.

Az első tavaszi gyümölcsöt arra teremtették, hogy az egyre erősődő napfénnyel szemben is hatékonyan vehessük fel a harcot. Bőrbe dörzsölve nemcsak az elhalt hámsejtektől szabadít meg, hanem napozás után hűsít és véd a nap káros sugaraitól is.
 

Oldalak