Egy elképesztő csodanövény - Az Aloe Barbadensis Miller

Olyan csodanövény, amely a külső és belső megújulással azonosítható. Számos módja létezik alkalmazására, mindemellett lakásunk éke is lehet, dísznövényként sem utolsó, azonban amiért leginkább érdemes tartani az nem más, mint hogy egészségünket és szépségünket megőrizzük.

Kultikus múlt
Az aloe vera múltja az ókorra vezethető vissza, hiszen már ekkor is ismerték jótékony hatását, használták a gyógyászatban, az ókori görög, kínai, indiai és római orvoslás egyik alapjaként vált híressé. Páratlan tulajdonságai révén számos megnevezéssel illették: mennyei vessző, csodanövény, az élet növénye, konzervált orvosság.

Honnan ered a csoda?
A botanikusok megközelítőleg 300 fajta aloe verát különböztetnek meg, ebből öt az, ami gyógyító hatással van ránk, ezek táborát erősíti az Aloe Barbadensis Miller, mely a leghatásosabb mindközül. Afrika adott otthont e csodának, manapság viszont mindenütt termesztik, ebből adódóan sok helyen fellelhető a legnagyobb örömünkre, így könnyedén hozzájuthatunk a szépség forrásához.

75 különféle összetevő
Az elvégzett tanulmányok szerint egyszerű, jelentéktelennek tűnő küllemének ellenére a levél 75 különféle összetevőt tartalmaz. Három nagy csoportját különböztetjük meg.

  • Lignin – Ugyan ez a zselében található cellulóz anyag nem rendelkezik gyógyhatással, leszámítva, hogy beszivárog az emberi bőrbe, bársonyhatást kiváltva ezzel.
  • Szaponinok – Szappanszerű anyagot képez, amikor is vízzel elegyítjük, majd felkeverjük, tisztító, fertőtlenítő hatást tulajdoníthatunk neki.
  • Anthraquion – Fájdalomcsillapító, érzéstelenítő, valamint gombaölő, vírusölő adottsággal bír, mindazonáltal természetes hashajtóként tartják számon. 12 típusát találhatjuk meg nedvében.

Még nincs vége
Ásványi anyagokban sem marad el az aloe vera ennek a fajtája, számos szervezetünk számára szükséges értéket hordoz, melyek a következők: kalcium, mangán, nátrium, réz, magnézium, kálium, cink, króm, vas, de bővelkedik vitaminokban is, mint például A-, C- és E-vitaminban, de található benne B12-vitamins is és folsav is.

Így nem is lehet kérdéses a szépségünk, egészségünk, hiszen mindenhez hozzájutunk, amire szervezetünk megfelelő működéséhez igényt tart. De ne feledjük az aminosavakat, enzimeket, cukrokat, szterolokat sem, melyek szintúgy nélkülözhetetlenek testünk esszenciájához, elősegítik az emésztést, a koleszterin szinten tartását, illetve a csontok struktúrájának megalapozását.

Minimális mennyiség, hatalmas hatás
Noha a dolgok érdekessége, hogy a növény nagyságrendileg 99%-ban vízből áll, ilyen elven a fennmaradó 1%-os vegyi anyagtartalom csekély mértékűnek tűnhet, mely hatékonyságát illetően hitelét vesztheti, viszont ennek semmi alapja nem volna, ugyanis mindezek mellett bizonyítottan hatásos az úgynevezett szinergikus hatásoknak köszönhetően.

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
A biztonsági szolgálat azonnal kiürítette a bevásárlóközpontot, a fővárosi hivatásos tűzoltók pedig a helyszínre vonultak.
Sztárok
Újra előkerült egy négy évvel ezelőtti történet a néhai II. Erzsébet királynőről és férjéről, Fülöp hercegről.
Egészség
Straub Fanni története inspiráló lehet sok mindenki számára, hogy nem szabad feladni, még akkor sem, ha közben tengernyi negatív kritikát kap az ember.