Egészség

3-ból 1 nő maradandó egészségügyi problémával küzd szülés után - Ekkor kell orvoshoz fordulni

Ha megkérdeznénk a világ összes anyukáját, tapasztalt-e bármiféle egészségügyi problémát a szülést követően, valószínűleg szinte mindannyian fel tudnának sorolni néhányat.

Nem szabad félvállról venni!

A The Lancet Global Health új tanulmánya szerint a szülés utáni egészségügyi problémák gyakoribbak, mint gondolnánk. Az viszont, hogy a gyermekszülés utáni szövődmények, egészségügyi következmények gyakoriak, egyáltalán nem jelenti, hogy ez lenne a normális. Minden évben világszerte 3 nőből 1 tapasztal valamiféle szövődményt a szülést követő hónapokban, akár években. Az eredmények egyértelműen arra utalnak, hogy szükség van a szülés fizikai és pszichológiai hatásainak átfogóbb vizsgálatára, hiszen az emberek többsége ezeket a problémákat sajnos napjainkban gyakran alábecsüli, pedig semmiképpen sem szabad félvállról vennünk. Olvass tovább, eláruljuk, mely tünetekre érdemes leginkább odafigyelni!

A nők többsége rengeteg kellemetlen tünetet tapasztal a szülést követően, a szövődmények és a panaszok 3-ból 1 nőt érintenek szerte a világon. A leggyakoribbak a hátfájás, a szexuális együttlét közbeni fájdalmak, a vizelettartási problémák, a depresszió, a szorongás és a szüléstől való félelem.
Kattints a további képekért!

Gondolkodtál már azon, hogy vajon miért nem tudsz könnyedén álomba zuhanni esténként? Nos, talán nem is sejted, de az inszomniádat egy bizonyos típusú étel is okozhatja.

Leadfotó: Unsplash, forrás: yahoo.com

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Egészség
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.
Sztárok
Charlotte hercegnő már most lenyűgöző sportoló, édesanyja, Katalin hercegné nyomdokaiba lépve többféle sportot is szeret, a tenisztől a rögbiig. Ám egy sport különösen elrabolta a szívét: a futball.
Home&Design
Az orchidea az egyik legszebb virág az egész világon. Ha fordítunk egy kis időt a gondozására, akkor olyan gyönyörű lesz, mint még soha!