6 ok, amiért a japán gyerekek a legegészségesebbek a világon

A szüleik nagyon jól irányítják őket.

A japán titok

Egy tanulmány szerint, amit a The Lancet nevet viselő magazinban publikáltak, a Japánban született gyerekek - köszönhetően étkezési és életmódbeli szokásaiknak - egészséges és hosszú életet élnek. Csak hogy egy példát említsünk: míg máshol az eget verdesi a túlsúlyos csemeték száma, a szigetországban soha nem volt ilyen alacsony a pufi apróságok aránya. Joggal kérdezhetjük: mi a titkok? Az rd.com cikke alapján összeszedtük a hat legfontosabb okot, amiért a japán gyerekek a legegészségesebbek a világon.

1. Egészséges és tápláló ételeket esznek

A japán szülők számára fontos, hogy gyerekeik egészséges, ugyanakkor tápláló ételeket kapjanak; ezzel a kettősséggel nem csupán a betegségeket védik ki, de azt is, hogy a lurkók hamar sóvárogni kezdjenek a nassolnivalók után. Az okosan összeállított menüben olyan finomságok szerepelnek, mint a gyümölcs, a zöldség, a babfélék, a teljes kiőrlésű gabonák, a rizs, illetve az omega-3 zsírsavakban gazdag ételek.

2. Nyugodtan, élvezettel falatoznak

Kevesen gondolnák, milyen sokat számít, hogyan fogyasztjuk el az ételeket. Japánban a szülők régóta azt tanítják a gyerekeknek, hogy élvezettel, ugyanakkor nyugodtan falatozzanak, így kevesebb eséllyel futnak bele nagy és fölösleges habzsolásokba. Szintén fontos, hogy a főétkezések közösen történjenek meg; üljön össze a család, legyenek együtt, nevessenek, beszélgessenek - ez nagyon jó hatással van a kicsik egészségére.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!