Egészség

Dobd el a vitamintablettákat – 6 immunerősítő növény, ami kiütéssel győz a betegségek felett

Bár napközben még előbukkannak a nap tétova sugarai, reggel és este már nagyon lehűl a levegő, így könnyen megfázhatunk, ha nem készítjük fel szervezetünket a hideg időre. Ahelyett azonban, hogy vitamintablettáktól várnánk a csodát, erősítsük immunrendszerünket gyógynövényekkel! Elmondjuk, melyek a legjobbak!

1. Kasvirág

Kezdetben még csak dísznövényként tekintettek a szép, színes kasvirágra, később azonban gyógyhatását is felismerték. Az immunrendszer egyik kiemelt védője: erősíti a szervezet védekezőképességét, megfázás, légúti fertőzések kezelésére, illetve megelőzésére is kiválóan alkalmas. Nem csak önállóan, teaként fogyasztva hatékony, hanem például az aranygyökérrel együtt is.

2. Pecsétviaszgomba

Kínában a halhatatlanság növényeként emlegetik a pecsétviaszgombát vagy ganodermát. Klinikai vizsgálatok is megerősítették, hogy megacélozza az immunrendszert, sőt, még a rák kialakulását is megakadályozhatja. Felhasználható az erőnléti állapot fenntartására, a stressz csökkentésére; antioxidánsokban gazdag, és a húgyúti fertőzések ellen is véd.

Fotók: wikipedia, termeszetesfinomsagok.blog.hu

Oldalak

Egészség
Lifestyle
A datolya nem túl népszerű gyümölcs a magyarok körében, pedig érdemes lenne minél többeknek beépíteniük az étrendjükbe, ugyanis csodákat művel a szervezettel.
Sztárok
Hagyományosan a királyi családok tagjai az idő múlásával újabb és újabb rangokat kapnak, Sarolta esetében azonban lehet, hogy megszakad ez a tradíció.
Fashion&Beauty
Ha fontosnak tartod hajad ápolását, valószínűleg te is rengetegféle olajat kipróbáltál már. Nem mindegy viszont, hogy milyen olajokat is használsz tincseidre.