Rákmegelőző ételek - Ezeket fogyaszd az egészséged érdekében

Ha meg szeretnénk előzni a rák kialakulását, akkor jobb, ha minél hamarabb elkezdünk tenni ellene. Nemcsak az egészséges életmóddal és a káros szokások kerülésével tudjuk azonban csökkenteni a betegség kialakulásának kockázatát, hanem az étrendünkkel is. Mutatjuk, melyek azok az ételek, amelyek távol tartják a daganatos megbetegedést!

Grapefruit

A keserű gyümölcs rendkívül gazdag C-vitaminban és antioxidánsokban, ennek köszönhetően pedig segít megelőzni a rákot okozó nitrogénvegyületek elszaporodását. Ráadásul magas vitamintartalma miatt is csökkenti a súlyos betegség kialakulásának kockázatát.

Mogyoró és mogyoróvaj

Kutatások bizonyítják, hogy az E-vitaminban gazdag diéták képesek megelőzni a gyomor-, a tüdő- és a vastagbélrákot. Ez az összetevő azonban sajnos gyakran háttérbe szorul az étrendünk miatt, viszont mindenképpen érdemes beiktatni a mindennapi táplálkozásba. A mogyoró, a mandula és a napraforgómag például különösen gazdag ebben a vitaminban.

Bogyós gyümölcsök

Az összes zöldség és gyümölcs közül a bogyós gyümölcsök képesek a leghatékonyabban csökkenteni a rák kockázatát. Tartalmaznak ugyanis egy pterostilbene nevű antioxidánst, ami képes segíteni a szervezetünknek a beteg sejtek elleni harcban. Fogyasszunk minél több vörös- és kékáfonyát, valamint málnát is!

Fotó: flavonline.blog.hu

Oldalak

Lifestyle
Egyre több az internetes bűnöző, akik ugye nem csak az OTP Bank nevében telefonálgatnak. Most egy nyugdíjast túlságosan is könnyű volt behúzni a csőbe.
Lifestyle
Ha ezt az akadályt is sikerrel veszed, jogosan lehetsz majd büszke magadra!
Egészség
Több komoly betegség kialakulásához is vezethet a használt sütőolaj újrafelhasználása, legalábbis ez derült ki egy friss tanulmányból.