Egészség

Pontosan ennyi diót kell enned naponta, hogy csökkenjen a rák esélye

A kutatók szerint.

Vizsgálat igazolta

Holland kutatók 120 ezer 55 és 69 év közötti felnőttet vizsgáltak meg, és arra az eredményre jutottak, hogy a dió fogyasztása csökkenti az olyan betegségek kialakulásának esélyét, mint a rák, a cukorbetegség és a szívbetegség. Legalábbis azoknál a férfiaknál és nőknél, akik a vizsgálat során minden nap 10 grammot megettek ebből az egészséges nassolnivalóból. A szívbetegségek kockázata 17%-kal, a ráké 21%-kal, a cukorbetegségé 30%-kal, a neurodegeneratív betegségeké pedig 47%-kal esett. A szakemberek egyébként arra is fényt derítettek, hogy hiába falatozunk 10 grammnál többet, nem nő a szervezet védekezőképessége.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
Hagyományosan a királyi családok tagjai az idő múlásával újabb és újabb rangokat kapnak, Sarolta esetében azonban lehet, hogy megszakad ez a tradíció.
Fashion&Beauty
Ha fontosnak tartod hajad ápolását, valószínűleg te is rengetegféle olajat kipróbáltál már. Nem mindegy viszont, hogy milyen olajokat is használsz tincseidre.
Lifestyle
Nem elég, hogy az orosz-ukrán háború miatt így is illékony és instabil lábakon áll a világ békéje, Észak-Korea időről időre borzolja a kedélyeket.