Ezeken a részeken rendkívül veszélyes a csapvíz Magyarországon, inkább ne akarj belőle fogyasztani

Néhány helyen Magyarországon olyan koncentrációban van jelen szervetlen arzén a vízben, aminek már egészségkárosító hatása lehet. Szakértők leplezték le, hogy valóban tartani kell-e tőle.

Jobb, ha ezeken a részeken inkább palackozott vizet veszel?

Nincs mese, a szervezetünknek szüksége van a vízre. Étel nélkül több hetet is ki tud bírni az ember, de víz nélkül csupán néhány napot.

A napi ajánlott vízfogyasztás mértéke felnőtt korban a nőknek ez az érték 2 liter míg férfiaknál 2,5 liter napi mennyiség. Ez persze változhat, ha mondjuk megterhelő fizikai munkát végzünk, sportolunk, vagy fokozott kánikula van.

Kimondhatjuk, hogy a csapvízzel nincsen probléma Magyarországon, de ez nem minden helyre igaz. A galériánkban leleplezzük, hol mutattak ki szervetlen arzént, és mit mondanak erről jelenleg a szakértők!

Ide kattintva lehet megnézni a térképet, Magyarország mely részein van nagyobb probléma. A szervetlen arzén sajnos bizonyítottan bőr, hólyag, vese, és tüdődaganatot idézhet elő. Kis koncentrációban történő tartós bevitel esetén ezenkívül többféle krónikus, nem-daganatos betegség előidézésében is szerepet játszik.
Kattints a további képekért!

A TikTok-felhasználók arról igyekeznek meggyőzni sokakat, hogy búcsút inthetünk a száraz bőrnek, ha többet iszunk. Egy bőrgyógyásznak is volt néhány szava ehhez.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.