Ételek, amikben sokkal több kálium van, mint a banánban

Ezek a finomságok is ugyanúgy feltöltik a raktáraidat.

Miért van szükségünk káliumra?

A kálium egy olyan ásványi anyag, amelyre a szervezetnek naponta több száz milligrammos vagy grammos mennyiségben van szüksége. Alapvető szerepet játszik a sejtek megfelelő működésének biztosításában, kulcsfontosságú a szövetek, így az ideg-és az izomszövet egészséges állapotának fenntartásában, de a vércukorszint szabályozásához is elengedhetetlen. Ha a legfontosabb káliumforrásról beszélünk, a legtöbben a mai napig is a banánt hozzák fel példának, noha rengeteg olyan finomság létezik, amiben jóval több van az említett ásványi anyagból, mint a héjas gyümölcsben.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!