Babaolajtól a hintőporig - Így ápold szakszerűen a pici bőrét minden időszakban

A babák többsége egyszerűen imád a kádban lubickolni. Ha a miénk is igazi vízimádó, egy kiadós téli séta után mindennél jobban tud esni neki egy kellemes, meleg fürdő, az ápoló krémek használatáról azonban ilyenkor sem szabad megfeledkeznünk. Ezek a szerek megfelelő ápolást nyújtanak a kisgyermekek érzékeny bőrének, illatuk pedig kellemes, így valódi élménnyé válhat az esti tisztálkodás!

Babaolaj

Alig akad olyan ápoló termék, ami oly sokoldalúan lenne használható, mint az olaj. Különösen igaz ez a babaápolás esetében, hiszen itt az alapos tisztítástól kezdve egészen a gyengéd babamasszázsig bevethető. Mivel nincs szükség hozzá vízhez, ideális kísérő a pelenkázó táskában, de az otthoni pelenkázó komódon is bérelt helye kell, hogy legyen, hiszen rendkívül könnyedén tisztán tartható vele a babapopsi is. Állagának köszönhetően pedig sem dörzsölésre, sem további tisztítószerek használatára nincs szükség.

A babaolaj segít a makacs szennyeződések leküzdésében is, így használható például a fül mögött található lerakódás és a fejbőrön megjelenő zsíros pikkelyek (az úgynevezett koszmó) eltávolítására is. Ehhez csak kenjük be bőven olajjal a kérdéses területet, masszírozzuk be egy kicsit, majd kis idő elteltével töröljük le. Nem utolsó sorban pedig a babaolajjal kényeztethetjük is a picit, ha egy kellemes babamasszázshoz használjuk.

Krémek

A babák bőre hatványozottan igényli a védelmet és az ápolást. Mindezt megkaphatják a különböző krémektől, éppen ezért minden évszakban érdemes bekennünk a baba bőrét mosdás vagy fürdés után. Egy zsíros vagy hidratáló babakrém különösen alkalmas erre, hiszen kiegyenlíti az elveszített nedvességet és védi a bőrt. A sebesedéstől védő krémek pedig a pelenka által borított területen óvják a bőrt. Hogy a közös séták során is megóvhassuk a picik bőrét a jeges széltől, lehetőség szerint kenjük be arcukat és a kezeiket szél és időjárás ellen védő krémmel!

Hintőpor

Ahol gondot okozhat a nedvesség, ott a hintőpor megvédheti a baba bőrét, tekintve, hogy zsírkőből, egy rendkívül puha ásványi anyagból készül, ami felveszi a nedvességet. Púderezzük be a bőr redőit vagy a hónaljakat, hiszen ezeken a helyeken a meleg és az állandó nedvesség és súrlódás miatt fájdalmas bőrpír jelenhet meg. A speciális sebhintőporok akkor jelentenek segítséget, ha a köldök környékén vagy a pelenkával fedett területen már kialakult bőrpír vagy gyulladás, hiszen ezek a szerek gyulladáscsökkentő hatóanyagokat is tartalmaznak.

Egy termékcsalád minden bajra (x)

Mivel a babák bőre nagyon puha és rendkívül érzékeny, ezért a kicsiknek a legjobb ápolásra és kényeztetésre van szükségük. Ha te is szeretnéd megóvni kisbabád bőrét, a babylove termékek között megtalálod az összes olyan ápoló terméket, amik a gyerekek mindennapi ápolásához szükségesek. További hasznos tippekért látogass el a dm weboldalára!

Fotók: babycenter.de, vk.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!