Egészség

Te is tapasztalod magadon ezt a fájdalmas tünetet? Ha igen, akkor szinte biztos, hogy ebben a vitaminhiányban szenvedsz

Ha magadra ismersz a tünetek alapján, akkor szinte biztos, hogy B12-vitamin hiány áll fenn nálad, amit érdemes minél előbb pótolni, mielőtt súlyos betegségek döntenének le a lábadról.

Elengedhetetlen, kulcsfontosságú vitaminról van szó

Ahogyan azt a WEBBeteg is írja, a B12-vitamin nélkülözhetetlen a szervezet számára: egy vízben oldódó, színtelen és szagtalan vitaminról van szó, melynek szerepe van a fehérje- és nitrogéntartalmú vegyületek anyagcseréjében, valamint a vörösvérsejt normális képzésében is. Ez a vitamin főleg állati eredetű táplálékokban található meg, és fontos az idegszövetek egészséges működéséhez is: hiánya rendkívül gyakori a vegetáriánusok és a vegánok, valamint az idősek körében, időnként pedig visszafordíthatatlan, súlyos következményekhez is vezethet, ha szervezetünk nem kapja meg a megfelelő mennyiséget belőle. Galériánkban mutatjuk, melyek a B12-vitamin hiányának leggyakoribb jelei, tünetei!

A B12-vitamin hiánya súlyos panaszokhoz is vezethet: okozhatja az idegrendszer működésének zavarát, a kognitív képességek romlását, de tapasztalhatunk fáradékonyságot, kimerültséget, szabálytalan szívverést és légszomjat is.
Kattints a további képekért!

Hihetetlen mennyiségű nyomelem van ezekben az apró magocskákban, így szervezeted hálás lesz, ha gyakran csemegézel belőle.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Varga Csaba pótolólagos oxigén és serpák nélkül szeretne feljutni a Himalája 8125 méter magasban található Nanga Parbat csúcsára.
Lifestyle
Gyönyörű júniusi reggelre ébredhettünk ma. Kezdhetnénk így is ezt a cikket, ez azonban sajnos nem igaz.
Fashion&Beauty
Mutatjuk a 2023-as nyári manikűrtrendeket, amelyek között biztosan találsz neked valót.