Az 5 legkárosabb étel - Messziről kerüld el őket!

Mindenki tisztában van vele, hogy az egészséges táplálkozás manapság a helyes életmód alapköve, és van igazság a mondásban: „az vagy, amit megeszel”. Tudjuk, hogy árt a nagy mennyiségű cukorfogyasztás, és hogy a gyorséttermi ételek károsak. Ám most összegyűjtöttünk 5 olyan élelmiszert, amelyeket a rengeteg szörnyű összetevő miatt érdemes elkerülni.

Párizsi
Ennek az élelmiszernek a népszerűsége igencsak meglepő, ha figyelembe vesszük, miből is készül. Az összetevőinek nagy része ugyanis selejtanyag. Először is, körülbelül 40%-a aprított vágóhídi bőr, amit a bőripar nem tud használni, tehát ez nem más, mint hulladék. Rengeteg benne az úgynevezett ipari szalonna, ami szakszó a maradékra, az albumin pedig a levágott állatok véréből nyert fehérje. Az ezekből készült masszát stabilizátorok fogják össze.

Szörp
Adalékanyagok sokasága található a gyümölcsös szörpökben, színezékek, állagjavítók, stabilizátorok. A legtöbbjük sok tartósítószert is tartalmaz, ami már önmagában is nagyon káros. A boltok polcain azonban található már tartósítószer nélküli szörp is, ám ez ne legyen ösztönző. Egy módon lehetséges ugyanis ez: a cukortartalom olyan tömény, hogy abban egyetlen baktérium sem él meg.

Chips
Mára mindenki tisztában van vele, hogy a burgonya chips rendkívül egészségtelen, ha pedig mégsem, akkor a chipsadók egyértelművé tették. Listánkra is fel kellett tehát, hogy kerüljön. Egyik legnagyob hátránya a rengeteg zsír, ebből ugyanis a krumpli hatalmas mennyiséget felszív. Ezenfelül szinte semmi természetes, hasznos anyag nincs benne, tele van színező- és más adalékanyagokkal, ezenkívül szénhidrátban is rendkívül gazdag. Nagy visszhangja volt, amikor német tudósok kiderítették, hogy a chips glicidamidot, egyfajta rákkeltő anyagot tartalmaz.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!