Egészség

Te tapasztaltad már? Mindenki legyint erre a látszólag hétköznapi tünetre, pedig gyógyíthatatlan betegséget jelezhet

Brit tudósok megállapították, hogy egy szemlátomást "hétköznapi", sok idősebb embernél előforduló tünet jelezheti előre az Alzheimer-kórt.

Még mindig nincs rá gyógyír

Az Alzheimer-kór ma még gyógyíthatatlan betegség, de nem csupán ezért kerül gyakran a tudósok homlokterébe, hanem azért is, mert - rejtélyes módon - egyre több fiatal pácienst érint. Nemrégiben brit tudósok eredtek a félelmetes kór nyomába: arra voltak kíváncsiak, melyek azok az intő jelek, melyek akár már idejekorán utalhatnak az Alzheimer-kór kialakulására. Kiderült, hogy van egy szemlátomást "hétköznapi", rengeteg idősebb embert érintő szimptóma, mely az esetek többségében bizony a demencia jelenlétét jelzi.

A szakemberek csökkent látásérzékenységet figyeltek meg az Alzheimer-kórban szenvedő pácienseknél, már 12 évvel a betegség kialakulása előtt.
Kattints a további képekért!

A világhírű előadóművész szinte teljesen elzárkózott a külvilágtól, miután kiderült, hogy stiff-person szindrómában szenved.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Fashion&Beauty
A 27 esztendős divatmodell mindenkit lehengerelt a The Apprentice című film cannes-i premierjén: a világsztár átlátszó ruhában, melltartó nélkül hódított a vörös szőnyegen.
Sztárok
13 esztendő telt el azóta, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg kimondták egymásnak a boldogító igent a londoni westminsteri apátságban, házasságuk pedig azóta is töretlen. Egy bennfentes szerint...
Lifestyle
Ha konyhai praktikákra van szükséged, valószínűleg nem Ryan Gosling az első, aki eszedbe jut, a színész viszont egy elképesztően zseni trükköt osztott meg nemrégiben rajongóival.