Aloe vera – hatékony gyógymód minden betegségre

Az Aloe verát már évezredek óta használják gyógyításra. Széleskörben használják a kozmetikai iparban, alternatív gyógyászatban is. Megnyugtató, fiatalító, sejt regeneráló hatása is van.

 

Sikere évezredek óta töretlen, amelyet annak köszönhet, hogy számtalan betegségre, bőrelváltozásra alkalmazható. A világ számos országában terjesztik, ahol az éghajalati tényezők lehetővé teszik.

 

Az Aloe vera a liliomfélék családjába tartozik, akár 75-120 cm-re is megnőhet. Jelenlegi ismereteink szerint 250-300 fajtáját ismerik. Az aloe levél külső hártyáján található bőrszövet lanolint tartalmaz, melynek enyhe hashajtó hatása van. Leginkább gyulladáscsökkentő hatása miatt igen elterjedt, de gyakran alkamazzák gombaölő szerként is. A növény hatóanyagai csökkentik a gyógyszerek mellékhatását, erősítik az immunrendszert, és segítenek a szervezetnek a felhalmozódott méreganyagok kiűrítésében.

 

Az aloe verát alkalmazhatjuk külsőleg illetve belsőleg is. A növény leveléből kivont gélt alkalmazhatjuk közvetlenül a bőrfelüleltre. Otthon termesztett növényből akár saját magunk is kivonhatjuk a szükséges tápanyagot. Fogunk egy kést, melynek segítségével levágunk egy húsosabb levél darabot, majd megszabídítjuk a külső bőrszövettől. A levél belsejében található víztiszta, kesernyés szagú génállományt rákenjük a kezelendő bőrfelületre. Gyakran alkalmazzák ízületi és reumás fájdalmakra is. Kitűnő vérzés csillapító, fertőtleníti a sebet, és elősegíti a sebgyógyulás folyamatát.

 

Belsőleg is gyakran alkalmazzák, többek között teákban, italokban, de létezik aloe kapszula is. Magas vitamintartalma miatt remek táplálék kiegészítő, valamint az immunrendszer, a gyomor és a béltraktus kiváló szabályozója.

 

Levelében találunk különféle vitaminokat. Többek között A, B, C, E vitamint. De számos ásványi elem is megtalálható benne, mint például a kálium, vas, nátrium, króm, magnézium, réz, króm, cink.

 

Az Aloe Vera kiválóan pótolja az élelmiszerekből hiányzó tápanyagokat, ásványi elemeket. Ezáltal megadjuk a testünknek azokat a szükségleteket, amire szüksége van, ez lehetővé teszi a helyes működését.

 

 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!