A tiszta méhpempő szuperélelmiszer

Rendkívüli összetettsége miatt, a méhpempő szuperélelmiszernek tekinthető, hiszen több mint 100 fajta tápanyagból áll. A méhpempőben az összes vitamin jelen van, főként a B-vitaminok súlya magas.

A méhpempőnek antioxidáns hatása van, csakúgy mint a fekete bogyós gyümölcsöknek, de megvannak benne a halolaj és a növényi olajok képességei is, többek között az Omega-3, Omega-6 zsírsavak miatt.

A méhpempő tele van természetes növényi fehérjékkel, aminosavakkal, DNS-el, növekedést serkentő hormonokkal, baktérium és gomba ölő anyagokkal. A szervezetnek fontos összes nyomelem és ásványi anyag benne van. Nem igazán tudunk olyan területet mondani a testünkön, amire a tiszta méhpempő ne fejtene ki pozitív hatást. 

Csak a méhpempőben van természetes állapotában acetilkolin és 10-HDA. Ez a két anyag fontos szerepet játszik az összes idegrendszeri folyamatban. Nagyon sok idegrendszerrel kapcsolatos problémánál, megállapotották már az acetilkolin nagyon alacsony szintjét. Depresszióra, stresszre, migrénre, Alzheimerre, Parkinsonra, krónikus fáradtsággra és szinte minden idegrendszeri betegségre pozitívan hat.


Csoda-e, hogy a méhpempő ennyire hatékony?

Nem kell csodálkoznunk a méhpempő rendkívüli összetettségén. Méhpempővel táplálják a méhkirálynőjüket és a fejlődésben lévő méheket a dolgozó méhek, hogy így biztosítsák a növekedést és a hoszsú életet.

Az sem véletlen, hogy a tiszta méhpőempőt meddőségi központokban is előírják a pácienseknek, hiszen beágyazódást segítő tulajdonságai vannak. Nagyon sok meddőnek hitt párnál járult már hozzá, csoda módjára a fogantatáshoz.
A méhpempőt érdemes mindenkinek legalább 1 alkalommal kipróbálnia. A méhpempő fogyasztása alatt megtapasztalhatja, a minőségi változást amely bekövetkezik a hétköznapjaiban. Rengeteg energiát, vitalitást, jóval nagyobb koncentrációt, kevesebb stresszt fog érezni. A legtöbben a méhpempő fogyasztása alatt, elhagyják például a kávé vagy más serkentő szerek fogyasztását.

Hol keressük és mennyibe kerül?
Ha méhpempőt keresünk a neten, érdemes a „tiszta méhpempő” keresőszót beütnünk, mivel így nagyobb a valószínűsége, hogy eredeti, méhésztől származó és nem kevert méhpempőre bukkanunk.
100 gramm tiszta méhpempőnek az ára átlagosan 15.000 forint körül van, hiszen ekkora mennyiséget a méhész nagyon nagy erőfeszítések árán tud begyűjteni. Egy méhcsalád évente pár száz gramm méhpempőt tud csak előállítani. Általában elmondható, hogy minél drágább a méhpempő annál jobb a minősége is.

 

 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!