A madárinfluenza új altípusát találták csirkékben Kínában

A madárinfluenza egy Kínában korábban nem kimutatott altípusa, a H5N2 ütötte fel fejét egy észak-kínai csirkefarmon. Ember megbetegedéséről nem érkezett jelentés.

4000 szárnyas hullott el

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A H5-ös törzs N2-es altípusa Kína Hopej tartományában, Paoting városban jelent meg, ahol decemberben négyezer szárnyas hullott el a betegség következtében. A tömeges csirkehalál okát nem sokkal ezután a kifejezetten a madárinfluenza kutatásával foglalkozó nemzeti laboratórium is megerősítette.

A helyi hatóságok lezárták és fertőtlenítették az érintett területet, és több mint 125 ezer szárnyast vágtak le a kór továbbterjedésének megakadályozására. A H5N2 tavaly februárban Tajvanon is megjelent, korábban többek között Japánból és az Egyesült Államokból jelentették.

Kínában az elmúlt év során ez már a harmadik, kimutatott madárinfluenza-altípus. Márciusban jelent meg a kór H7N9-es altípusa, mely december 23-áig 143 embert betegített meg, 45 halálos áldozatot hagyva maga mögött. Ez volt az első alkalom, hogy a H7N9-es embert fertőzött.

Szintén nem mutatták még ki szárnyasokon kívül a H10N8-as altípust, amely egy idős asszonyt betegített meg a kelet-kínai Csianghszi tartományban. A más betegségekben is szenvedő nő pár napon belül meghalt, a szakhatóság tájékoztatása szerint ugyanakkor elszigetelt esetről van szó, és alacsony a kockázata annak, hogy ez a vírus másokat is megfertőzzön.

Forrás: MTI

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Sztárok
A nyár végén már meg is születhet Justin és Hailey Bieber első közös gyermeke. Előbbi már jó ideje hangoztatta, hogy szeretne egy babát.
Sztárok
A TV2 még nem erősítette meg a pletykákat, de többen már elkezdték kisakkozni, hogy kik lehetnek majd a Farm VIP szereplői.
Fashion&Beauty
A rövidnadrágok idén nyáron újra a divat fókuszába kerültek, számtalan stílusban és hosszúságban. Legyen szó mikro rövidnadrágokról vagy bermuda stílusú darabokról, a választék olyan széles, hogy...