A csoki nem bűn! Ismerd meg jótékony hatásait

Minden rossz, ami finom? - tehetjük fel a kérdést. Válaszként persze a legegyszerűbb azt mondani, hogy: „attól függ!” Így vagyunk ezzel a következőkben is. A csokoládé alapvetően egészséges, ám vannak olyan termékek, melyek csokoládéból készülnek, de mégsem a legelőnyösebb a fogyasztásuk. Azonban minden attól függ milyen fajtát, típust, illetve minőséget fogyasztunk.

A csoki igenis jó

Persze csak akkor, ha a megfelelő csokit választjuk. Hiszen magának a csokoládénak alapvetően rengeteg egészségjavító képessége van. Gondoljunk csak arra, hogy a vérnyomást serkenti, vagy az agyműködést javítja. Továbbá a vércukorszintre is jótékony a hatása és vitaminban, illetve ásványi anyagban gazdag.

A kakaóban rejlik a titok

A csokoládé összes összetevője a kakaómassza, a kakaóvaj, a cukor, a tejpor és a vanília. Ezeknek az ötvözetéből készítik az étcsokit, a tejcsokit és a fehércsokit. Más-más arányban adnak hozzá az összképhez belőlük. Ezért van az, hogy némelyik fajta csoki nem olyan arányban - vagy egyáltalán nem - tartalmazza a kakaómasszát. Ez az összetevő az, ami a csoki pozitív tulajdonságait adja.

Fotók: recipeforhealthylife.com, dazzlingwallpaper.com

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Sztárok
Ördög Nóra és férje, Nánási Pál Olaszországban romantikáztak. A gyönyörű és sikeres műsorvezető nemrég tért haza a külföldi nyaralásról, de máris munkába állt, és az Audi büszke nagyköveteként...
Sztárok
Meghan Markle állítólag olyan lekezelően bánt egyik alkalmazottjával, hogy az illető nem bírta tartani magát és zokogni kezdett a hercegné feléje áradó haragja miatt.