7 egyszerű irodai gyakorlat - Számolj le az ülőmunka súlyos következményeivel!

Tudtad, hogy azok, akik íróasztal mögött dolgoznak nagy valószínűséggel elveszítik izmaik tónusát, hátfájdalmakra panaszkodnak, könnyebben elhíznak és stresszesebben élnek? Kétszer nagyobb az esélyük a szív- és érrendszeri betegségekre, és csak 1 kalóriát égetnek el percenként. Mondhatjuk, hogy az ülőmunka egy csendes gyilkos. Lássunk néhány edzéstippet, melyeket a munkahelyen is elvégezhetünk!

Bokakörzések

Forgassuk a bokánkat mindkét irányba 5 másodpercig! A gyakorlatból végezzünk 4x10­-et! Fejleszti a boka rugalmasságát, ezáltal kisebb lesz a valószínűsége egy bokarándulásnak.

Lábszárizom (vádli) gyakorlat

Ezt a gyakorlatot ülő testhelyzetben végezzük. Ügyeljünk arra, hogy a szemben ülő kollégának a sípcsontját ne rúgjuk meg! Nyújtsuk ki a lábunkat, majd a lábfejünket feszítsük hátra, úgynevezett pipáló mozdulatot végezzünk, majd nyújtsuk ki teljesen (spicc). Mindkét állapotot egy pillanatra tartsuk meg! Figyeljünk arra, hogy teljes legyen a mozgástartomány, ne lendületből végezzük a gyakorlatot! Ismételjük meg 4 sorozaton keresztül 12 ismétléssel mindkét lábunkon.

Álló fekvőtámasz a mellizom edzésére

Ez a gyakorlat végrehajtható falnál vagy stabil, nehéz íróasztal segítségével. Álljunk néhány méterre az asztaltól! Hajoljunk előre úgy, hogy a tenyereink az asztal szélén vállszélességben helyezkedjenek el! Karhajlítással engedjük le magunkat, míg a mellkasunk hozzá nem ér az íróasztalhoz vagy falhoz, majd nyomjuk ki magunkat kiindulóhelyzetbe. Lassan végezzük el a gyakorlatot 4x10 ismétléssel. Minél hátrébb van a lábunk, annál nehezebb lesz a gyakorlat.

Fotók: stylecracker.com, beststandingdesks.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Méltó módon ünnepelte meg Renaissance című filmjének londoni premierjét Beyoncé: a világhírű díva emlékezetes kreációt öltött magára, melyben minden tekintetet magára vonzott.
Sztárok
Milyen is igazából az Inspiráló Nő? Nos, a kérdésre sokféle választ lehet adni, egy azonban biztos: Hevesi Kriszta a kisugárzásával, az évtizedes munkájával, a szemléletmódjával és a belső értékeivel...
Fashion&Beauty
Julia Roberts frizurája már nem a megszokott, egy új stílusra váltott a színésznő.