5 természetes gyógymód köhögés ellen

A köhögés kellemetlen tüneteit mindenki ismeri, de nem kell feltétlenül drága gyógyszerekre költenünk, hogy megszabaduljunk tőle. Otthonunkban is számos lehetőség van természetes módon kikúrálnunk a betegséget. Íme néhány!

Méz

A méz egy igazán klasszikus gyógymód, amelyet már nagyanyáink is előszeretettel alkalmaztak. A kínzó köhögésünk megszüntetésére elég csupán egy kiskanálnyi mézet megennünk. A gyógyhatás fokozásához tehetünk a mézbe akár fokhagymát, de a borsmentával együtt szintén rendkívül hatásos, alkalmazhatjuk napközben vagy éjszaka elalvás előtt is.

Borsmenta

A borsmentát szerencsére a mézhez hasonlóan sok helyen és formában beszerezhetjük. Akár olaj formájában is érdemes otthon tárolnunk belőle, hiszen számtalan jótékony hatása mellett a köhögés ellen is hatásos. Csepegtessünk egy kis tál forró vízbe néhány csepp olajat és inhaláljunk vele lefekvés előtt. Azonnal érezni fogjuk, hogy csökken a köhögésünk, ráadásul éjszaka is segít csökkenteni a kellemetlen tüneteket.

Akácvirág tea

Az akácfa virága nem csak a megfázásos betegségek ellen rendkívül hatásos, hanem a köhögés csillapítására is bátran használhatjuk. Ha otthon tartunk egy kevés akácvirágot, akkor egy csészényi forró vízhez tegyünk két teáskanálnyit belőle, majd hagyjuk ázni néhány percig és szűrjük le. A jobb hatás érdekében tegyünk hozzá egy kevés mézet is.

Fotó: independent.co.uk

Oldalak

  • 1
  • 2