4 tipp, amivel elűzhetjük a kellemetlen lábizzadást

A lábizzadást nem egyszerű megakadályozni, hiába kaphatunk már számtalan talpbetétet és egyéb lábizzadást csökkentő sprayt. Azonban van néhány természetes eszköz is, amit érdemes kipróbálnunk, ha már a boltban kapható szerek csődöt mondtak. Összeszedtünk ehhez néhány tippet.

Lábizzadás oka

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Nincs olyan ember, akinek ne izzadna a lába főleg télen, amikor hosszú órákat töltünk zárt cipőkben vagy nyáron a nagy melegben. Azonban nem mindegy, hogy milyen mértékű ez a jelenség, ezért aztán ha úgy vesszük észre, hogy a normálisnál jobban izzad a lábunk, akkor mindenképpen érdemes orvosi segítséget kérni. Más esetben pedig nyugodtan bevethetjük a természetes szereket is, hogy csökkentsük a jelenséget. Íme ehhez néhány tipp.

Tea

A teában található csersav nagyszerű izzadásgátló hatással rendelkezik. így lábizzadás ellen is nyugodtan bevethetjük. Nem kell hozzá mást tennünk, mint egy meleg lábfürdőt készíteni és egy kis teafüvet beleszórni, ehhez akár a már egyszer lefőzött teafüvet is felhasználhatjuk. A kellemes lábfürdő után pedig nincs más dolgunk, mint lemosni kicsit a lábunkat, megtörölni és már útnak is indulhatunk.

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna nem csak remeg szagtalanító, de a verejtékezés mértékét is csökkenti. A cipőnkbe akár éjszakára is érdemes szórnunk belőle egy kicsit, így reggel tökéletesen szagtalanná varázsolja azt. De akár napközben is benne hagyhatjuk, így az izzadás mértékét is csökkenthetjük.

Hintőpor

A szódabikarbónához hasonlóan a hintőpor is remekül meggátolja a talpaink izzadását, ráadásul a szagok kialakulását is megakadályozza. Nincs más dolgunk, mint reggel indulás előtt beszórni a cipőnket, így biztosan semmi probléma nem lesz napközben és akkor sem kerülhetünk kellemetlen helyzetbe, ha hirtelen vendégségbe kapunk meghívást a nap végén.

Citromolaj

A citromolajat is érdemes kipróbálnunk a kellemetlen panaszok enyhítésére. A megfelelő hatáshoz elég, ha fürdés után bekenjük a talpainkat, de akár éjszakára is kipróbálhatjuk. Így sokkal több ideje marad a citromolajnak, hogy kifejtse jótékony hatását.

Oldalak

Fashion&Beauty
A 27 esztendős divatmodell mindenkit lehengerelt a The Apprentice című film cannes-i premierjén: a világsztár átlátszó ruhában, melltartó nélkül hódított a vörös szőnyegen.
Sztárok
13 esztendő telt el azóta, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg kimondták egymásnak a boldogító igent a londoni westminsteri apátságban, házasságuk pedig azóta is töretlen. Egy bennfentes szerint...
Lifestyle
Ha konyhai praktikákra van szükséged, valószínűleg nem Ryan Gosling az első, aki eszedbe jut, a színész viszont egy elképesztően zseni trükköt osztott meg nemrégiben rajongóival.