3 gyakori tévhit a hasizom erősítésről - Gyakorlatokkal!

Szeretnél lapos hasat, de hiába csinálsz minden nap megfeszített hasizomgyakorlatokat, az eredmény várat magára? A helytelenül végzett gyakorlat nem csak időpocsékolás, de nem is használ. Íme 3 gyakori hiba, amit elkövethetsz!

1. Minél gyorsabban végzed a gyakorlatokat, annál hatékonyabb
Pár perc megfeszített munka nem ér fel 10 perc ritmusosan, szabályosan végzett gyakorlattal. A rendkívül lassú gyakorlatok valóban nem túl hatékonyak, azonban a túl gyorsan lerendezett edzés sem fog használni, még hosszú távon sem.
Gyakorlat: Feküdj a hátadra, a térdeidet hajlítsd be, lábfejed a padlón, a kezeidet kulcsold össze a tarkódon. Emelkedj fel annyira, hogy a hasizmaid összehúzódjanak, próbáld a könyököddel megérinteni a térdedet. Tartsd pár másodpercig, majd vissza a földre. Fontos, hogy hasizomból dolgozz, ne a karoddal emeld a fejed! Csinálj belőle 2-szer 20-at!

2. A feszes hasizom napi edzést igényel
Ez nem teljesen igaz, hiszen ha alaposan megdolgoztatod hasizmaidat, akkor a lapos has eléréséhez elég hetente 3-4-szer megcsinálnod a hasizom erősítő gyakorlatokat. Ha összekötöd combizom, és karizom erősítéssel, akkor az már kiadós edzés! Fő a mértékletesség!
Gyakorlat: Ismét feküdj a hátadra, de most nyújtsd ki a lábad. Egyszerre emeld fel a lábaidat a mennyezettel párhuzamosan, és próbáld a kezeddel megérinteni a bokádat. Ha nem megy egyszerre a két lábad, akkor csináld felváltva!

3. A jó hasizom gyakorlat legalább fél óráig tart
Nem kell fél órán keresztül hasizom gyakorlatokat csinálnod, a megfelelő idő az persze függ a megcsinált gyakorlatok számától, de általában addig csináld, amíg elkezd égni a hasizmod, mert akkor jól megdolgoztattad. Csak addig csináld, ameddig kellemes érzéssel tölt el! Inkább a kardio edzésekre szánj fél órát!
Gyakorlat: Feküdj az oldaladra, hajlítsd be a térdeket és az alsó karodat. Tartsd a könyököd a vállal egy vonalban. Húzd fel a felső térded a válladig, úgy, hogy a fejed és a vállad ne mozogjon. Csinálj belőle legalább 20-at, úgy, hogy nem engeded le a lábad!

 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!