Dohányosoknak kötelező! 10 étel, ami kimossa a nikotint a testedből

A nikotin az egyik legaddiktívabb kemikália; ő a felelős azért, hogy a leszokás irdatlanul kemény tud lenni. Rengeteg káros hatása van egyébként a szervezetre: blokkolja az izom-és idegsejteket, növeli a vérnyomást és a stroke esélyét is. Ha a cigarettát nem is lehet azonnal letenni, a negatív hatásait csökkenthetjük: együnk olyan ételeket, amik kimossák a szervezetből a nikotint. Mutatjuk, melyek ezek!

Brokkoli

A brokkoliban rengeteg B5-, C- és B-vitamin van, amik egy sor fontos folyamatot szabályoznak a testben. Ez a zöldség újra feltölti a C-vitamin raktárainkat, felgyorsítja az anyagcserét, és ami a dohányosoknak a legfontosabb, hogy a tüdőt is védi a toxinoktól. A benne lévő NRF2 elnevezésű gén megakadályozza, hogy a tüdő sejtjeit idegen anyagok támadják meg.

Narancs

A nikotin növeli a stresszhormonok szintjét, és elszívja a testből a C-vitamint. A narancs azonban kiváló arra, hogy pótolja a hiányzó vitaminmennyiséget. Emellett az idegességet, feszültséget is csökkenti!

Spenót

A spenótban B9-vitamin van, ami híres arról, hogy eltávolítja a testből a nikotint. Mivel ez a kemikália alvászavart okoz, a dohányosok gyakran ébrednek fel éjszakánként; a spenót ezen is segíthet, úgyhogy mindenképp érdemes sokszor fogyasztani belőle.

Gyömbér

A gyömbér csillapítja a nikotin és a dohányzás okozta kellemetlen tüneteket. Nemcsak a cigaretta iránti vágyat szünteti meg, hanem az egészséges fogyáshoz is hozzájárul, és kimossa a toxinokat a szervezetből.

Áfonya

Az áfonyában lévő sav a normálisnál jóval gyorsabban távolítja el a nikotint a vérből, ráadásul a nikotinhoz hasonlóan megemeli a vércukorszintet, így remek helyettesítője a cigarettának. Ha dohányozni támad kedvünk, együnk inkább áfonyát!

Fotók: publicdomainpictures.net, blog.doctoroz.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!