Ez történik a szervezeteddel, amikor füvet szívsz - Még mindig jó mókának tűnik?

Füvet szívni elképesztően vicces tud lenni, az azonban már kevésbé, amit a szervezetünkkel művel közben az anyag. Most pontokba szedve eláruljuk, mi történik ilyenkor a testedben!

1. Lelassítja a motoros képességeidet

Ha minden gond nélkül tudsz telefonon beszélgetni anyukáddal, majd megoldod a keresztrejtvényt az aznapi újságban, sőt, képes vagy kitakarítani az egész lakásodat miután füves cigit szívtál, akkor bizony nem mondasz igazat. A benne található THC nevű anyag ugyanis a legtöbb emberből valódi zombit csinál.

2. Farkaséhes leszel tőle

A benne található anyagok éppen azokkal a receptoraiddal játszanak, amelyek azt az üzenetet küldenék az agyba, hogy tele vagy. Mivel ezek füvezés után nem működnek, nem tudsz leállni az evéssel, soha nem jön el a teltségérzet.

3. Ront a rövid távú memóriádon

Minden elhomályosul a hippokampuszban (ez az agyadnak az a része, ami a rövid távú memóriádért felel), amikor a szervezetedbe THC kerül. Próbálj meg visszaemlékezni bármire, nem fog sikerülni.

4. Irritálja a tüdőt

A fű a klasszikus cigarettához hasonlóan irritálja a tüdőt, így erős köhögés és a torkodban jelentkező kaparó érzés lesz az eredmény.

Lapozz a többi pontért!

Fotók: huffingtonpost.com, popsugar.com, hightimes.com, knowledgegreen.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!