Az étel fő alapanyaga a friss hal, amely leggyakrabban ponty, de más folyami halakat, például harcsát, keszeget vagy vegyes halat is használhatunk. Elengedhetetlen hozzávaló még a vöröshagyma, amely finomra aprítva vagy reszelve kerül a levesbe, valamint a kiváló minőségű fűszerpaprika, ami a halászlé élénkpiros színét és fűszeres karakterét adja. A receptekben gyakran szerepel még friss vagy konzerv paradicsom, esetleg zöldpaprika, amelyek a leves ízét tovább gazdagítják. De van még valami, amit sokan belecsempésznek, és amitől extra különleges lesz a leves íze.
2/3
Fotó: Pinterest
Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
Az étel fő alapanyaga a friss hal, amely leggyakrabban ponty, de más folyami halakat, például harcsát, keszeget vagy vegyes halat is használhatunk. Elengedhetetlen hozzávaló még a vöröshagyma, amely finomra aprítva vagy reszelve kerül a levesbe, valamint a kiváló minőségű fűszerpaprika, ami a halászlé élénkpiros színét és fűszeres karakterét adja. A receptekben gyakran szerepel még friss vagy konzerv paradicsom, esetleg zöldpaprika, amelyek a leves ízét tovább gazdagítják. De van még valami, amit sokan belecsempésznek, és amitől extra különleges lesz a leves íze.