20 megdöbbentő tény a karácsonyról - Ezekről még mi sem hallottunk!

Mivel a karácsony a kedvenc ünnepem, rengeteget olvastam róla, és sok mindent tudok az eredetéről és a hagyományokról, most azonban rábukkantam néhány olyan érdekességre, amikről még soha nem hallottam eddig. A legtöbbön pedig nagyon meg is lepődtem, és tuti, hogy te is meg fogsz!

A Mikulásról

1. Egészen a 17. századig azt gondolták a Mikulásról, hogy vékony, magas, és nagyon is méltóságteljes, és egészen eddig a hosszú fehér szakállat sem képzelték hozzá.

2. Télapónak az amerikai hagyomány szerint karácsonykor a világ összes házát meg kellene látogatnia, azonban még akkor is csak 800 millió otthonhoz jutna el, ha fénysebességgel utazna.

3. Amerikai tudósok szerint ezért másodpercenként 822 otthont kellene meglátogatnia, és a szánkójának 650 mérföld per másodperces sebességgel kellene száguldania.

4. Norvég kutatók felfedezték, hogy a Mikulás leghíresebb rénszarvasának, Rudolfnak az orra valószínűleg egy parazitának köszönhetően lett piros.

A karácsonyfáról

5. A fenyőfákat általában 15 évig nevelik, mielőtt kivágják, majd eladják őket karácsonyfának.

6. A Guinnes Rekordok Könyve szerint a világ legmagasabb karácsonyfája 67,5 méter magas volt, és Seattle-ben állították fel 1950-ben.

7. A világon először Martin Luther vagyis Luther Márton díszített fel karácsonyfát, méghozzá azért, mert annyira elvarázsolta a látvány, ahogy a csillagok fénye beragyogja egy fenyőfa ágait, hogy hazavitte és kidekorálta, mert meg akarta osztani a gyerekeivel is az élményt.

8. Az első ismert karácsonyfadísz egy alma volt, ami Ádám és Éva történetét és teremtését jelképezte.

9. 17. A világ legnagyobb szaloncukrát Ausztriában készítették el 1991-ben, és nem kevesebb mint 45.72 méter hosszú volt.

10. Az ajándékok fára akasztása talán a druidáktól ered, akik úgy vélték, a fák minden jó dolgok adói.

Fotók: eldictamen.com, beckley.org

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!