Hódi Pamela: Idén már nem kettesben karácsonyozunk a kislányommal!

A MikulásGyár egyik arcát az ünnepi szokásairól faggattuk.

MikulásGyár 2018 - Adni jó!

A MikulásGyár nem kér emelt díjas sms-t, nem teszi ki bankszámlaszámát, nem fogad el készpénz adományt. Névtelen jótevőket keresnek, akik tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékot ajánlanak fel adományként a rászoruló családok megsegítésére. Az elmúlt évek gyakorlatát követve, országszerte számos gyűjtőponton adhatják le dobozaikat az adományozók, 2018. november 30. és december 21. között.

Nemes kezdeményezés

Sok magyar hírességhez hasonlóan, Hódi Pamela is elfogadta a MikulásGyár felkérését és csatlakozott a csapathoz, akik idén a jótékonysági akciót népszerűsítik. Pamelát édesanyaként nagyon érzékenyen érinti, ha nehézsorsú gyerekekről van szó, az ünnepek közeledtével pedig még erőteljesebben munkálkodik benne az érzés, hogy segítsen másokon.

Mennyire fontos számodra, hogy jótékonykodj? Akár karácsonykor, akár az év többi napján?

Abszolút fontosnak tartom, hogy aki megteheti, adakozzon a rászorulóknak. Nem feltétlenül pénzzel, hanem olyan háztartási cikkekkel vagy élelmiszerekkel, amik jól jönnek egy nehezebb anyagi körülmények között élő családban. Ezért is örültem nagyon a felkérésnek, hogy a MikulásGyár idei akciójának én lehetek az egyik arca, mert ennek a kezdeményezésnek pont ez a lényege.

Ha jól tudom te is készülsz egy-egy csomaggal a MikulásGyár akciójára.

Igen, természetesen a mi háztartásunkban is vannak olyan dolgok, amiket fel tudunk ajánlani a rászorulók számára. A kislányomnak rengeteg olyan ruhája van, ami már nem jó rá, de akad több olyan játéka is, amivel a korából fakadóan már nem játszik, de mind teljesen jó állapotú, ezeknek biztosan örülne jó pár kislány. A kismama időszakból is maradt pár eszköz, amit felajánlok, például egy mellszívó készülék, babamérleg és egy szagsemlegesítő pelenkakuka, amit mi már nem használunk, mivel Natika már megnőtt. Ezeket már össze is készítettem és a rendezvény nyitónapján elviszem a főhelyszínre, a Millenárison lévő gyűjtőpontba. Nem szoktam nagy dobra verni, mert nem a felhajtás kedvéért csinálom, de sokszor járok kórházakba, beteg gyerekekhez és fiatal lányokhoz, akiknek az a vágyuk, hogy találkozzanak velem személyesen. Ez mindig nekem is nagy élmény és sokat ad. Én jobban szeretek névtelenül adakozni, ami a MikulásGyár akciójában szintén teljesül.

A legtöbb családnak már kialakult forgatókönyve van arról, hogy telik a karácsony. Ti hogyan ünnepeltek?

Nehéz erről beszélni, mert mióta elváltak útjaink a gyermekem apjával, már nem úgy tartjuk a karácsonyt, mint korábban. Alapvetően mindig nagy családi esemény nálunk, együtt ünnepeljük a nagyszülőkkel, keresztszülőkkel és unokatestvérekkel. Tavaly kettesben, Natikával voltunk, de idén már nem így lesz. Én jobban szeretem, ha az egész család együtt van. Már szinte minden velem egykorú családtagomnak született saját gyerkőce, nekem nagyon jó érzés látni, ahogy több generáció együtt éli át ezt a szép ünnepet. Jó ilyenkor együtt lenni.

A kislányod, Natika még csak ötéves lett az idén, gondolom, neki még elsősorban az ajándékozásról szól az ünnep.

Nagyon sokan hangoztatják, hogy a karácsonynak az a lényege, hogy együtt van a család, ezzel részben egyet is értek, de mi mindig odafigyelünk arra, hogy valamivel meglepjük ilyenkor a szeretteinket. Mindig olyan ajándékot próbálok választani, amiről tudom, hogy az illető már régóta vágyik rá. Az én szemszögömből nagyon fontos az ajándékozás, de felnőttként már én szeretek megajándékozni másokat, a karácsony nekem erről is szól.

Leadfotó: instagram.com/mikulasgyar

Oldalak

Szólj hozzá Te is!